Zombieland

Вероятно си мислиш, че филм за зомбита е под интелектуалното ти равнище. И пак вероятно – грешиш! Защото не само, че често надценяваме собствения си капацитет, ами и този филм за зомбита не е лош.

Zombieland всъщност е забавен, а на моменти може да мине дори за ироничен и пародиен. Не, споко – зомбитата не са се превърнали в добри и онеправдани душици, по подобие на техните колеги… вампирите. Нито пък любовта им към хората се изразява в нещо повече от кански апетит и фетиш към суровото човешко. Наличието на комедийния жанр води до относителна липса на дразнещи дебилщини, като ключовата дума тук е „дразнещи“, защото дебилщините ги има, ала са търсени умишлено и имат позитивен ефект. Повечето. А хорърът се е оттеглил на по-заден план и може би за добро, защото вероятно щеше да се изложи в опитите си да бъде истински страшен и сериозен.

Обаче не очаквай прекалено много – филмът не поддържа постоянно високо ниво, особено пък към края. Но ако се появяват шаблонни моменти, то поне не са по линия на зомбитата. Да кажем добра дума и за тях, крайно време е.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 4.67/5 от 3 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 3 коментара!  
Добави коментар?

 1. от voxy
  15.Nov.2009, 2:47

  гледах го до средата след това с превъртане до края, има няколко култови момента като правилата – особено това с двойния изстрел :)) където зомбито след един изстрел му захапа глезена

 2. от Longanlon
  15.Nov.2009, 9:09

  и аз мисля че след средата филмът заминава на кино. почва страховито добре, но след като истерично се разхилих на Kill of the Week, не се засмях на нищо чак до края…

 3. от Фигурин
  21.Nov.2009, 11:20

  Ще го гледам заради вашата препоръка. Излизате на първо място в Гугъл по zombieland, за което браво! После ще ви напиша и отзив!

Коментирай...