Underworld: Rise of the Lycans

Подземен свят: Възходът на върколаците“ е студен като нощите, през които по-голямата част от филма се развива и безкръвен като антагонистите, чиято роля е просто да бъдат разкъсани от побеснелите върколаци (или Лушъни ако предпочитате).

Безобразно клишираната история разказва стандартната драма за любовта между принцесата вампир и роба върколак, но тази любов трябва да остане в тайна от таткото вампир, който разбира се не одобрява. Ако не бях гледал предните две части от поредицата, щях да си помисля, че тази любов ще разтърси здраво света на враждуващите раси, но уви. Фактът, че филмът разказва нещо, което зрителят вече знае е голям минус, така че е нормално да се предположи, че отговорният екип е заложил на евентуалните плюсове, които биха направили заглавието успешно – метъл, секс и брутални мелета.

Метъл разбира се няма, тъй като бездействието се развива през средновековието. Секс има малко, ама не съм съвсем сигурен. Показаха малко плът – главно ръце, крака и гръб и докато се усетя, сцената беше свършила. Не съм убеден какво прави Рона Митра във филма, тъй като тя не показа дори и гърди, а най-вероятно тя може само това да предложи. Лицето ѝ бе толкова парализирано, че човек би се зачудил точно колко пъти са ѝ били ботокс.

Bill Nighy беше приличен Виктор – студен като Марс, блед като гъста мъгла, с приличен двойник, който да върти мечовете вместо него. Човекът, който наистина блести е Майкъл Шийн, в ролята на Луциан – може би единственият, който прегръща с удоволствие чудовищното в героя си. Сигурно е и човекът, който най-много ще се радва ако няма продължение. Би ми било приятно да го гледам в евентуална четвърта част, защото е неприлично добър актьор, доказвайки го тази година с ролята си на Дейвид Фрост във Фрост/Никсън, но от друга страна ще ми е жал да го наблюдавам да пилее таланта си в евтини екшън продукции.

Майкъл Шийн пренася яростта на героя си и на бойното поле, но това може доста трудно да се усети. Потенциалът на ръкопашните схватки бива безсрамно пропилян, благодарение на модерните в съвременното кино странни ъгли на камерата и нелогичен и светкавичен монтаж, които се опитват да скрият евтината хореография.

Но най-вече филмът страда от липсата на хладния сексапил на Кейт Бекинсейл, която изиграва Селийн в предните две части. Режисьорът и сценаристите толкова добре осъзнават този факт, че са решили да я удостоят с камео точно преди финалните надписи. Един от малкото добри моменти в целия филм.

Любопитен факт: според imdb филмът е бил показан първо в България.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 3.50/5 от 2 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 4 коментара!  
Добави коментар?

 1. от Longanlon
  10.Feb.2009, 9:08

  след тъпата втора част не съм и очаквал нещо повече…

 2. от tataf
  10.Feb.2009, 9:40

  бих го гледал само заради Патрик Татопулос. Човекът е уникален „визуален артист“ :) Интересно ми е как се справя като режисьор.

 3. от Kaladan
  10.Feb.2009, 15:56

  Много добро ревю. Гледал съм филма и съм съгласен с всяка дума от написаното.

 4. от Владо
  10.Feb.2009, 17:40

  Ей такива коментари, касаещи самото ревю, много ме радват. Благодаря за милите думи :)

Коментирай...