Trust (2010)

Trust е леко наивен опит на David Schwimmer да покаже света на онлайн комуникацията, където често хората не са тези, за които се представят и реалността е потулена зад една красива и примамлива завеса, зад която се спотайва грозната истина.

Филмът разказва историята на Ани, която от известно време си чати с момче на име Чарли. С напредването на времето и развитието на тяхното обшуване, тя разбира, че той е очевидно по-стар от първоначално казаните ѝ години. Въпреки всичко, тя се съгласява да се видят. Тази среща обаче се оказва фатална за нея. Била тя интелигентна и разумна, крехката ѝ възраст – а именно 14 години, ѝ изиграват лоша шега, която ще бъде най-голямата грешка в живота ѝ.

В главната роля е Liana Liberato. Няма кой знае какви участия преди това заглавие, но всъщност се справя доста добре с ролята и напълно овладява емоциите на героинята си, изигравайки един завършен образ на една наивна тийнейджърка. Двете поддържащи роли са предоставени на Clive Owen и Katherine Keener, които без проблем се сливат с образите си.

Основният проблем във филма за мен е в самия сценарий. Историята преминава към леко неестествен обрат в даден момент и макар после пак да придобива достоверен характер, споменът за преувеличаването си остава, неизличим и забит в съзнанието.

Trust обаче несъмнено е емоционален филм и няма как да остана безпристрастна към него и темата, която повдига. Особено когато примерите от собствения ми живот и опит за момичета като Ани са повече от колкото ми се иска – примери за онези наивни момичета, които се осланят лековерно на вярата си в доброто по света. Уви, животът на земята далеч не е райско кътче. Хората са не просто лоши, хората са се превърнали в гадни и извратени  същества. Колкото и грозна да е истината, дори и да затвориш очи, тя пак ще те връхлети, неукротимо и безпощадно.

Предоставен ни е един живот, и то прекалено кратък, където повечето неща са преходни. Един кратък отрязък от време, в който основно правило е да вярваш единствено на себе си.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 3.00/5 от 2 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 6 коментара!  
Добави коментар?

 1. от Иво
  24.Jul.2011, 0:37

  Хубаво ревю, и аз ще споделя мнение много скоро. ;)

 2. от Никс
  24.Jul.2011, 2:19

  Тематиката и на мен ми е интересна, но много малко са филмите, които успяват да я развият подобаващо. А този още отдалеч не ми вдъхва доверие :)

 3. от Емил
  24.Jul.2011, 12:38

  Хм, звучи интересно, но главната причина поради, която ще му дам шанс е Дейвид Шуимър (: Тъкмо приключих отново с гледането на всички сезони на Friends и си мислех да проуча какво става с актьорите последно време.

 4. от Стела
  24.Jul.2011, 14:10

  Не е чак толкова зле. Има някои проблясъци, които си струва да се видят. Ама като цяло можеше и повече. :)

 5. от Нели
  24.Jul.2011, 22:19

  Аз бих казала, че е доста зле… На Дейвид Шуимър му върви повече пред камерата…

 6. от Стела
  25.Jul.2011, 14:22

  Определено пред камерата му се получават по-добре нещата. :) http://30.media.tumblr.com/tumblr_lor27nEBOQ1qeolcio4_250.gif

Коментирай...