Transsiberian

Ако не си гледал изключителния El Maquinista или поне онзи не толкова известен, но пък страхотен хорър с Дейвид Карузо – Session 9, то вероятно не знаеш кой е Брад Андерсън и да ти обяснявам, че трябва да гледаш Транссибирски само заради него би било безсмислено. Ако и Бен Кингсли, Емили Мортимър и Едуардо Нориега също не ти говорят нищо, то е време да приключвам с имената и да премина към историята.

Джеси Рой

Въпреки богатството на персонажи в Транссибирски, действието се върти основно около един единствен човек. Джеси е бивша наркоманка, открила спасението в лицето на новия си набожен съпруг – Рой. Ако си гледал Уди Харелсън в някоя от типичните му малоумни роли и се притесняваш относно изпълнението му тук, то можеш да си отдъхнеш спокойно. И той, както и целия останал каст, се справя страхотно. Но да се върнем в купето на Рой и Джеси, прибиращи се от мисионерското си пътуване в Китай, където един прекрасен ден се настанява следващата ключова за историята двойка – Аби и Карлос. И двамата са млади, красиви и какво? Много опасни, разбира се. Непокорният дух на Джеси в съчетание с вредните навици на Карлос в един момент ги срещат със страшната страна на Русия в лицето на Бен Кингсли и Томас Кретчман като последният е способен да изплаши и статуя.

Аби Карлос

Страхотен каст, кадри, история и режисура и перфектното за всеки трилър място на действие – влак! Някой може да ти спомене и нещо за антируска пропаганда, ама това са пълни глупости, тъй че гаси лампите, сипяй водка и пускай.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 3.33/5 от 3 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 6 коментара!  
Добави коментар?

 1. от V
  7.Mar.2009, 23:35

  Като си затвориш очите за абсурдните ситуации и необяснимото за мен поведение на главната героиня, филмът успява да ти задържи вниманието.

 2. от Серж
  8.Mar.2009, 13:39

  Много приятно наистина :) 10q

 3. от Димитър Димитров
  8.Mar.2009, 15:16

  Преди година го гледах и почти нищо не харесах в него.
  Много муден, никаква история. Само нашата героиня ми хареса от целия филм.

 4. от CX
  8.Mar.2009, 16:34

  Ами и аз го гледах преди известно време и макар да имам спомен от историята, изобщо не помня с какви впечатления останах. Което означава, че едва ли ми е допаднал особено. Но пък и не съм го включил в класацията ми за най-тъпи филми на годината :)

  Иначе влакът е интересно и някак уютно място на действието.

 5. от Моника
  8.Mar.2009, 20:23

  За да бъда честна, първия път като го гледах, бях малко вбесена – заради нещата, които се случват на Аби най-вече. Реших, че насилието е там само за излишна емоция. Наскоро се сетих за него обаче и осъзнах, че всъщност филмът е добре направен и че реално не съм се издразнила на нищо. Което при мен е рядкост, въпреки крайните ми оценки :)
  А пък относно поведението на Джеси – според мен действията ѝ бяха точно толкова необясними, колкото е нормална за една разглезена от случайния си късмет пикла, непреодоляла зависимостите и природата си.

 6. от Димитър Димитров
  9.Mar.2009, 13:19

  Малко офтопик.
  Не съм фен на европейското кино, но Die Welle ми хареса.
  Тук още нищо не съм прочел за него.
  Може би ще поправите пропуска си :)

Коментирай...