The Tree of Life триумфира в Кан

Преди броени часове завърши 64-то издание на Фестивала в Кан. „Златната палма“ отиде при Дървото на живота (The Tree of Life). Предвид отзивите за лентата досега, изборът изглежда логичен, но според някои и предизвестен – както поради американския превес в журито, така и заради скандалите, които си причини конкуренцията в лицето на Lars von Trier. Датчанинът (с нацистко самосъзнание) направи някои странни изказвания (тук и тук), които скандализираха най-вече организаторите на фестивала.

Колкото до режисьора на „Дървото на живота“ Terrence Malick, след като преди няколко дни той отказа да промотира филма и не се яви на задължителната пресконференция, днес същият не получи и приза си лично.

Награди отнесоха също Kirsten Dunst и Jean Dujardin, съответно за най-добра актриса и най-добър актьор. Отличието за режисура отиде при Nicolas Winding Refn за филма Drive. Останалите призьори можеш да видиш тук.

Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 3 коментара!  
Добави коментар?

 1. от Дияна
  22.May.2011, 22:37

  Хахаха, Триер не е с нацистко самосъзнание. Според мен, си играе с думички, които са много чувствителни, а това да имаш гледна точка, която проблематизира наложената коректност си е в негово право.

 2. от Никс
  22.May.2011, 22:50

  Дияна, щом си разбрала играта с думи на Триер, лесно би било да разбереш и моята такава, която е доста по-елементарна. :) Разбира се, че не е.

 3. от Дияна
  23.May.2011, 16:08

  Изглежда не съм, радвам се, че не съм права в разбирането си. Бях изненадана, защото сайта се отличава със симпатично некоректно мнение. Дотук с четките, keep on goin’ :)

Коментирай...