The Town (2010)

The Town e вторият сериозен опит на Ben Affleck като режисьор. Не е лесно да определим къде той се справя по-добре – на първа линия като актьор, или пък на режисьорското столче. На което обаче и без това не се заседява, което си личи от добре свършената работа.

„Градът“ е филм за банкови обирджии, свидетели и опасните отношения помежду им. Лентата е доста типична и протича стандартно, залагайки на вече утвърдени и доказани идеи. Разковничето тук е, че са избегнати болезнените клишета и в крайна сметка не оставя неприятния вкус на нещо, което вече сме гледали. Въпреки, че сме.

Affleck се е опитал да направи нещо ако не минималистично, то поне достатъчно „стегнато“ и изчистено, лишено от ненужни моменти и разточителни лирически отклонения. Комедийното в режисьора напомня за себе си в няколко странни шеги и малко ирония, които спасяват филма от прекалена сериозност и суховатост. Тривиални неща като преследвания и престрелки са заснети добре и дават кеф, а Jeremy Renner (лошото момче от The Hurt Locker) и Blake Lively (лошото момиче от Gossip Girl) с финес допълват картинката.

Нищо особено, но едно от по-добрите заглавия към момента.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 3.75/5 от 4 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 2 коментара!  
Добави коментар?

  1. от MCFOXXX
    13.Nov.2010, 13:07

    Надявам се да е добър, все пак „Жертва на спасение“ ми хареса адски много.

  2. от Номинации за Оскар ‘11 | F r a m e s p o t t i n g
    13.Feb.2011, 17:15

    […] The Town […]

Коментирай...