The Taking of Pelham 1 2 3

The Taking of Pelham 1 2 3, преведен за улеснение (но и интелектуална обида) на публиката в кина „Арена“ като просто „Ударът“, е… ами, става. Дори ми хареса, въпреки че не бяга нито от клишета, нито от абсурди. Не е скучен и изпъква на фона на останалия бълвоч, сервиран напоследък в двойни порции. Атмосферата и тя е привлекателна – влак! Добре де, метро. За съжаление влакчета, хеликоптери и други динамични моменти са показани с някакъв отвратителен slow/stop-motion, който може да се обясни само с липсата на пари (в случай, че всичко е отишло за хонорарите на Denzel Washington и John Travolta) или с нечии „гениални“ хрумвания за оригиналност. За сметка на това има една изключително натуралистична престрелка. За сметка на нея обаче има един неподобаващо слаб завършек. И толкова.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 2.50/5 от 4 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 5 коментара!  
Добави коментар?

 1. от Val
  11.Sep.2009, 20:41

  Не съм съгласен с някои неща . Скот е може би единствения който не ползва компютърна анимация .Той прави реални каскади снимани с 5-6 камери които предварително изчислени до секунда . Именно тези слоустоп ефекти правят филма с отлична визия . Това е негов запазен похват още от времето на Домино и Дежаву. А филма е с доста класи над повечето филми излезли през последните два месеца.

 2. от д-р Фалос
  15.Sep.2009, 8:33

  Не знам как може да пишете за този изключително тъп филм, който граничи с провала такива дитирамби. Единственият смисъл от производството му е май да се покажат главните герио с по-модерна визия. Казах.

 3. от cinemascrotum
  15.Sep.2009, 13:36

  Д-ре, Защо?!

 4. от Моника
  18.Sep.2009, 19:04

  Само няма да се косите.

 5. от cinemascrotum
  1.Oct.2009, 13:09

  Филмът се оказа откъртващо прост. :(

Коментирай...