The Spirit

The Spirit в по-голямата си част е абсурден и променливо комичен. Доколко второто е търсен ефект или грандиозен провал можем само да гадаем. Иначе в общи линии изглежда така:

Историята. Полицаят Дани Колт е застрелян по време на служба и съвсем логично след това събитие попада в градската морга, където злият учен Octopus се гаври с тялото му и в резултат на това Дани възкръсва. Гонен от Смъртта (която тук е секси мацка), офицер Колт слага малко грим и става The Spirit – маскираният герой, съблюдаващ за мира по улиците на града си, към който самият той се обръща като към жена. Болна работа, знам. Опитвайки се да спаси света и убие злият Octopus, The Spirit яростно дълбае в далечното си минало, няколко красиви жени и едно мръсно блато. В цялата тая история са забъркани и няколко генетични провала, кръвта на Херакъл (!) и разни полицаи.

Актьорите. Самюел Джаксън, Скарлет Йохансон, Ева Мендес, Джейми Кинг и Гейбриъл Махт като The Spirit. Тоя пич сигурно е ходил при същия некадърен логопед като Крисчън Бейл, защото в сцените, в които не шептеше в общи линии звучеше така „rrrr..my citty..rrr…she’s…rrr“. Самюел Джаксън и задникът на Ева Мендес също се справиха задоволително добре. Играта, която следях с най-голямо внимание обаче, беше тази на Скарлет Йохансон. По принцип не ѝ се радвам особено, но тук беше това, което досега не съм виждала особено въздействащо от нея – забавна. Страшна беше, ей!

Друго? Ами, това е. Франк Милър не е успял да избяга от себе си и се е опитал дословно да следва формулата Sin City. Обаче The Spirit няма този потенциал и дори да предположим, че беше по-кадърно режисиран, пак нямаше да е толкова зрелищен. Имаше си своите моменти, разбира се – Самюел Джаксън като нацист, убиващ котенца (бели котенца!), Логос, Патос и другите кръглолики творения на Octopus, няколко красиви сцени и цялото екранно време на Скарлет.

Оценка? Реалната е 6 от 10, ама след шедьовър като Sin City, подобни залитания не се толерират и пада до 5. Става, но можеше и повече.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 3.33/5 от 3 глас(а)
Loading...

 

 
Прочети още...Една реплика по темата.  
Добави коментар?

  1. от Anton
    8.Apr.2009, 17:02

    Не можа и мен да ме запали този филм. Все едно не съм го гледал.
    Не съм сигурен обаче дали да се съглася за любимката ми Скарлет. :)

Коментирай...