The Skin I Live In (2011) – teaser trailer

В духа на настъпващото (след точно два дни) начало на 64-тия филмов фестивал в Кан, ви представяме и излезлия съвсем наскоро в интернет тийзър към новия проект на големия испански режисьор Педро Алмодовар, носещ заглавието „The Skin I Live In” (в оригинал: La piel que habito).

Включен в тазгодишната надпревара за престижната награда „Palme d’Or” в Кан, лентата е едно от най-очакваните филмови събития за тази година. Проект, който събуди любопитство не само с името на своя иновативен създател, но и с подбраното количество на провокативни фотоси и постер, които бяха пуснати периодично в нет пространството:


Педро Алмодовар първоначално обявява „The Skin I Live In” като проект, инспириран от романа „Тарантула” на франския писател Тиери Жонке, още през 2002 година. След многократни пренаписвания и промени в сценария, чието дело е отново на Алмодовар, снимките по филма започват една през средата на изминалата 2010 година. Първоначалната идея на режисьора е отново да работи с актрисата, с която очевидно намира общ и синхронен творчески глас – Пенелопе Крус. Не след дълго обаче се спира за въпросната роля на актрисата Елена Аная, с която е работил преди в „Talk to Her”. Главната роля на безскрупулен пластичен хирург, испанският кино деец поверява на Антонио Бандерас; това е първата съвместна продукция на двамата от 20 години насам (последната беше „Tie Me Up! Tie Me Down!” от далечната 1990-та).

Алмодовар описва своята нова творба като „обрисуване на една екстремна ситуация”, включваща два персонажа и поставяща ги пред стряскащата мощ на човешката психика. Филм, който по думите на испанеца е своеобразен „хорър, без писъци и ужаси”; една смесица между напрегната драма, докосваща се до научната фантастика и загатваща психологичен хорър. Всичко това за пореден път поставя твореца Алмодовар извън някакви наложени кино правила и творящ по познатия си и всепризнат начин – смесващ, понякога шокиращ, провокиращ, но най-вече завладяващ.

И без повече излишни приказки ви представяме първия тийзър трейлър, който макар и доста кратък успява да допринесе своя принос към трепетното очакване на „The Skin I Live In”:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gw9Kng4tYII&feature=player_embedded[/youtube]

Освен своето представяне на фестивала в Кан, филмът е насрочен да излезе премиерно в Испания на 2 септември, а за интернационална дата се спряга 18 ноември.

 

Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 6 коментара!  
Добави коментар?

 1. от Cannes Film Festival (2011) | F r a m e s p o t t i n g
  9.May.2011, 17:20

  […] Кожата, в която живея – Педро Алмодовар […]

 2. от Нели
  9.May.2011, 20:03

  Бож, ти написа половината ревю на филма, още преди да си го гледал :D

 3. от Бож
  9.May.2011, 20:40

  Явно малко съм се отнесъл в писането, но е важна идеята, предполагам. :D

 4. от Никс
  9.May.2011, 22:21

  Аз съм доволен от Бож, и Иво нямаше да се справи по-добре!

 5. от Иво
  10.May.2011, 0:49

  Иво нямаше да се справи по-добре! Факт! (:

 6. от cinemascrotum
  10.May.2011, 10:41

  Психологически хорър на Алмодовар?
  Ще се гледа, естествено. :)

Коментирай...