The Runaways

The Runaways са една от иконичните прото-пънк групи, които са били твърде популярни през седемдесетте години на миналия век. Освен това те са известни и като първата рок група съставена изцяло от момичета и дават начало на пробиването на все повече момичешки групи в стил, който до момента се е считал за територия, запазена единствено за мъже. За това беше напълно логично историята на групата да бъде пресъздадена във формата на филм.

Като всички останали рок биографични филми, The Runaways следва добре изпипаната формула. В началото виждаме възхода на групата от събирането им, първите репетиции и намирането на нови членове. Виждаме как желанието им за успех бързо им намира сделка с продуцент, който им осигурява достъп до студио, където могат да запишат песните си. Виждаме и първите им концерти и турне, което разбира се е съпроводено с много рок музика. Изобщо първата част ни представя възхода на групата. Втората част, както може да се очаква от други рок биографии като тази на The Doors ни показва падението на един от членовете на групата. Подобно на филмът за The Doors, тук това е Шери Къри, която е вокалистка на The Runaways. Едва на 16 тя започва да експериментира с наркотици и алкохол, като това естествено води до пристрастяването и. Наред с това виждаме и семейната и драма с отчуждените и родители.

В ролите са Кристин Стюарт и Дакота Фанинг, като мога да кажа, че изпълненията и на двете са особено добри. Очаквах филма да е по-скоро центриран около героинята на Кристин Стюарт, но историята се върти около тази на Дакота Фанинг. Може би от предишната им работа в New Moon или поради друга причина, но химията между двете актриси работи успешно и наистина можем да им повярваме, че те са именно The Runaways. Между другото има и лезбо сцена между двете, ако си падате по това.

Шери определено е звездата на групата, като това довежда до търкания между останалите членове на групата. Нейните снимки са по списанията в провокативни пози и дори рок критиците забелязват нарастващото и его. Преди турнето в Япония тя заснема най-провокативната си фотосесия, която вбесява другите в групата. Джоан застава зад Шери, но в крайна сметка изострените отношения в групата и неприятния продуцент водят до разпадането на групата. Шери започва соло кариера, а Джоан Джет създава по-успешната си група Joan Jett & the Blackhearts, с които създава и най-популярната си песен – I Love Rock & Roll.

За заключение ще кажа, че филмът не е перфектен, но ако си падате по рок биографии е най-вероятно да ви хареса. Не знам, доколко показаното във филма има нещо общо с реалността, но така или иначе се е получила една нелоша история. Изпълненията и саундтрака са перфектни, така че спокойно мога да ви препоръчам The Runaways, като едно неангажиращо забавление.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 3.75/5 от 4 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 2 коментара!  
Добави коментар?

  1. от Иво
    7.Jul.2010, 22:20

    Лесбо сцена с Дакота? :D Много навътре е навлязла малката…

  2. от Васил
    13.Jul.2010, 11:09

    Любимият ми кино блог ме разочарова :( Дали сте плюс на това? Аз като фен на групата съм очуден, че Лита Форд е тотално орязана от лентата.

Коментирай...