The International

The International (2009) е малко по-различен от останалите конспираторски филми, станали модерни напоследък. Тук конспирацията не е така тайна и мистична, че да те помислят за луд, докато се опитваш да я разобличиш; нито те натопява, карайки те да бягаш от правосъдието вместо нея. Не е и централизирана. Тук конспирацията се е срастнала със системата – вкоренена в държавите и правителствата, в икономиката, във всичко… и познай – тя е още по-трудно разрушима.

Тhe International–poster

Не очаквай бляскав екшън, задъхани преследвания и кой знае какви изненади. The International е муден и последователен филм, не особено заплетен за криминале и не особено напрегнат за трилър. Ако въведем понятието „корпоративен трилър“, то ще олицетворява нещо стерилно, лишено от емоции и донякъде скучновато. За сметка на това лентата засяга някои житейски и философски въпроси относно това в какъв свят живеем и колко безпомощни сме понякога. Разбира се, намериха време да намесят и комунизма, при това доста деликатно.

За феновете на Clive Owen и Naomi Watts (за която това е първи филм след почти двугодишно прекъсване, през което време актрисата роди двама сина) не мога да кажа нищо повече от това, че двамата… участваха.

Naomi Watts & Clive Owen @ Тhe InternationalThe International in Istanbul

The International минава през Берлин, Милано, Ню Йорк и Истанбул. Прескачането между градовете бегло напомня на The Bourne Identity, но е далеч назад в доста отношения. Пазарът Капалъ чарши в южната ни съседка става терен за преследване, но потенциалът на сцената и мястото е пропилян. Един от най-запомнящите се моменти пък е масивната стрелба в музея „Гугенхайм“, Ню Йорк.

Нищо особено с лек превес на „нищо“, но става за гледане.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 3.50/5 от 6 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 6 коментара!  
Добави коментар?

 1. от stealth
  25.May.2009, 18:58

  и на мен ми харесва Брус Уилис да разхвърля всички по екрана, но не винаги става така :)
  филмът си е съвсем приличен, дори го препоръчвам.

 2. от Longanlon
  25.May.2009, 19:08

  не можа да ме убедиш да го гледам. даже по-скоро затвърди мнението ми да не го.

 3. от voxy
  25.May.2009, 20:39

  филмът е много слаб, скучен, глупав и постен

 4. от CX
  25.May.2009, 21:04

  stealth, и на теб? На кой друг също? :)

  А и Брус Уилис не е олицетворение на меле и патаклама, дори много от филмите му изобщо не са екшъни.

 5. от Scrotum
  25.May.2009, 22:38

  Изключително качествен и интелигентно направен трилър.

 6. от Digital Rebel
  26.May.2009, 9:28

  филма е готин, лек е, но заинтригуващ, дори можеш да се натовариш ако си сърдит на целия свят, защото този филм затвръждава тезата колко осрано е всичко около нас – за това, че всеки мисли за власт, пари и надмощие, а ние средностатистическите човечета идея си нямаме за какво иде реч на „горния етаж“

Коментирай...