The Hurt Locker

The Hurt Locker разказва за ежедневната борба на отряд сапьори с външни и вътрешни заплахи… разбира се в Ирак. Въпреки опита да вникне в съзнанието и проблемите на персонажите си, лентата остава леко повърхностна, но без да ѝ повлияе негативно. Това което я отличава от останалите военни драми са две имена – Катрин Бигелоу и Бари Акройд. Първото име е на режисьорката, която от всякодействие, независимо развитието и завършека му, създава напрегната и динамична, че чак реална ситуация. Акройд е човекът зад камерата и именно такава камера си представям във военен филм – клатеща се на места, без да причинява главоболие и прилично стабилна по време на спокойните моменти. Комбинацията от двете може да бъде катастрофална, ако не се използва както трябва, но Акройд явно си разбира от професията и се справя похвално добре. Резултатът е завладяваща военна драма, която стяга гърлото на места, но може да се стори малко неангажираща за по-претенциозните.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 4.00/5 от 5 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 7 коментара!  
Добави коментар?

 1. от Елена
  18.Jun.2009, 8:13

  Филмът е завладяващ наистина, дори за мен, която по принцип не си падам много-много по военни драми. Аз бих го сложила някъде по средата между девте крайности на бруталността и сантименталността.

 2. от Scrotum
  19.Jun.2009, 22:17

  Рядко добър филм, който е едновремено реалистичен, но и достатъчно интересен, за да държи зрителя под напрежение до края.

 3. от Калоян К. Цветков
  23.Jul.2009, 21:27

  Kathryn Bigelow не се ли пише Катрин Бигелоу ? :)

 4. от Владо
  23.Jul.2009, 21:33

  сигурно.

 5. от Hader
  4.Jan.2010, 11:50

  Не смятах да гледам този филм, тъй като си мислех че ще е поредната порция полит-пропаганда, но все пак му дадох шанс и започнах да го гледам. Оказа се, че този път са погледнали нещата от по-високо и са направили един истински и неподправен военен трилър, който според мен заслужава да се нареди сред най-добрите филми за 2009.

 6. от Владо
  4.Jan.2010, 11:53

  Те хората вече го нареждат сред най-добрите. След има-няма месец и със златни номинации ще го замерят.

 7. от The Town (2010) | F r a m e s p o t t i n g
  12.Nov.2010, 20:54

  […] са заснети добре и дават кеф, а Jeremy Renner (лошото момче от The Hurt Locker) и Blake Lively (лошото момиче от Gossip Girl) с финес допълват […]

Коментирай...