The Hunt for Gollum

Най-сетне нещо смислено от върлите фенове на Толкин, като изключим това да имитират бой с мечове и да се надпреварват кой колко пъти бил прочел Властелинът. Става дума за The Hunt for Gollum, което се явява кратко и „любителско“ филмче. Реализирано е от непрофесионалисти, мотивирани главно от увлечението си към приказния свят на Толкин. Интересното е, че продукцията е със скромния бюджет от 3000 британски лири, като повечето от нещата са правени на доброволни начала.

The Hunt for Gollum

Историята е базирана на „Властелинът на пръстените“ и е доста семпла. Позиционирана някъде преди книгите/филмите тя пресъздава предшестващи и леко странични случки. Gollum от заглавието в действителност е Ам-Гъл. Клетото създание е издирвано от нашия герой Арагорн, който трябва да се добере до него преди Силите на Мрака, за да разбере истината за Пръстена.

През всичките 40 минути на филма недоразумения не липсват. Ала има и наистина добри моменти, както и такива, които не струват пари – красивите природни гледки. Атмосферата е прилично мрачна и приказна, но от време на време и неестествена. Най-похвални от всичко са ентусиазмът и инициативата, останалото спокойно можем да преглътнем.

Може би филмът щеше да потъне в ямата на безизвестните и посредствени продукции, ако не беше широко дискутирания му бюджет. „Скандалните“ 3000 паунда са споменати в почти всички ревюта и отзиви за лентата и служат както за оправдание, така и за възхваляване. Мненията варират от „за 3000 – невероятен!“ до ехидното „личи му, че е правен за 3000“.

The Hunt for Gollum се разпространява свободно и може да се гледа безплатно от много места. Едно от тях е официалният сайт, който е доста съдържателен: http://thehuntforgollum.com

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 5.00/5 от 2 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 4 коментара!  
Добави коментар?

 1. от Георги
  6.Jun.2009, 10:20

  На мен ми хареса филмчето, дори повече от „Властелина на пръстените“.
  Някак си беше по-реален. Такова усещане получих от филма, не за приказка, а за реално случващи се събития. Вярно имаше някои моменти, в които нещата стояха изкуствено (от това как изглеждаха, не от играта). За толкова пари все пак изгледаха добре.

 2. от Тюленово
  6.Jun.2009, 11:49

  Еее стига бе чак за 3000 Паунда! Те за толкоз само камера не могат да си наемат ?

 3. от Michel
  8.Jun.2009, 21:56

  Добре де, гледахме го. Слаб звук (при 100% мощност на колоните ни, които имат документирана около 250+ W rms мощност, едвам чувахме говора…) и горе-долу ставащи кадрии актьорска игра. Орките бяха доста добри. Баталните сцени, също…

  Иначе… филмът е разсмиващ, на моменти… Трябва да се гледа, но само защото е с 3000 бюджет. ;)

 4. от Владо
  8.Jun.2009, 22:24

  Установих, че за подобаващо оценяване е нужно да се гледа и making of-а. Смайващи са желанието и хъса на целия екип.

Коментирай...