The Happening

След като половината свят се обедини дружно да плюе The Happening, аз и Владо решихме, че ще е тъпо да не се включим в масовото мероприятие и за да го направим, изгледахме филма. Естествено, впечатленията ни са коренно различни и защото аз съм коренно различна х2, напук на него и на половината свят, харесах The Happening. Защо ли?

Първо – във филма има много и все впечатляващи самоубийства. Съгласете се, че е много по-яко да видиш как готина руса мацка се нанизва на иглата от кока си, отколкото безформен октопод, плюещ човешки крака. И добре – дори да не бяха чааааак толкова впечатляващи си бяха поне тоолкова впечатляващо смешни. Съвсем достатъчно.

Филмът е достатъчно кратък, че да не ти омръзне. Тук ще призная, че вече видях какво е писал Владо относно времетраенето – че трябвало да свърши на 20тата минута. Трънки. На края има няколко толкова яки сцени, че аз бих го гледала само заради тях. И все пак вие не сте аз, затова продължавам да ви разказвам защо трябва да гледате The Happening.

Причината да се случва псевдоапокалипсисът във филма не е много ясно обяснена, ок. Но пък ясно е показано, че този път виновникът не е злото американско правителство, инзвънземните или нещо друго, оневиняващо нас самите по някакъв начин. Виновен си беше светът и на мен това ми се стори справедливо. Не знам за вас, ама на мен ми писна от предвидими сюжети, в които правителството а) си прави експерименти и изтребва половината свят, б) прави гаф и взривява половината свят, за да го потули, в) отваря някакви странни входове за някакви странни същества, които какво правят – изтребват половината свят.

Драмата между Марк Уолбърг и женичката му беше леко смешна, признавам, но пък на Зоуи Дешанел толкова ѝ отиваше да гледа тъпо и да се държи нелепо, че нищо чудно това да е бил търсеният ефект. Имаше няколко сцени, които аз лично бих изрязала, но пък няма как да отрека, че именно на тях се смях с глас.

А и в този филм има всичко – семейна драма, апокалипсис, мистерия, провинциален хорър, (само)убийства, много страх и Хорас от Др. Куин Лечителката. Какво повече?

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 2.00/5 от 2 глас(а)
Loading...

 

 
Прочети още...Една реплика по темата.  
Добави коментар?

  1. от mart
    15.Nov.2008, 1:17

    незнам за теб, ама аз спрях да гледам филмите на шамбалблабл още след Селото. установих че кариерата му постепенно слиза в the downward spiral и няма връщане от там. след безупречния Шесто Чувство, и доста добрия (но и доста сходен) Неуязвим, минаваме през посредствения Следите, който си има своите постижения, но се вижда че на шамаблабал почва да му отзява сюжета. в селото вече наистина не можах да повярвам на малоумието и антилогиката която струи от там (въпреки че като символистика и режисьорски похвати си личи че пича си отбира). по нататък за филмите му знам само от отзиви на приятели, но очевидно не е тръгнал по нагоре. направете като мен, просто не си губете времето да му гледате следващия филм :)

Коментирай...