The Good Wife (TV Series 2009)

Добрата съпруга стартира успешно с два сезона, които донесоха на сериала десет номинации за Еми и две за Златен глобус. Зад продукцията застават братята Ридли и Тони Скот като изпълнителни продуценти, а в главните роли са ви познатите от други два сериала Джулиана Маргулес (Спешно отделение) и Крис Нот (Сексът и града).

Сериалът заварва главната героиня Алиша в центъра на тъкмо разразил се публичен скандал. Съпругът и Питър, областния прокурор, е уличен в корупция. Става ясно също че е имал връзка с проститутка. Първото обвинение му струва кариерата и свободата, второто – семейството. Въпреки че Алиша застава до него по време на скандала, е ясно, че нещата между тях никога няма да са същите. Сега тя е принудена да се справя сама с отглеждането на двете си деца и да се върне на работа. Дълго време домакиня, тя трябва да започне кариерата си от нулата. Благодарение на приятел от колежанските години Алиша получава работа като адвокат в известна фирма.

За щастие сюжетът е доста по-интересен, отколкото предполага името на сериала. Семейната драма се превръща в съдебна драма, когато Алиша започва да работи по различни съдебни дела. Ако харесвате такъв тип сериали, няма да останете разочарованите. Различните случаи, които поемат адвокатите и съдиите, с които се срещат са достатъчно интригуващи и необичайни. И все пак сериалът запазва сериозния тон. Докато първия сезон е средоточен повече в съдебната зала и се върти около Алиша, която се опитва да запази позицията си в адвокатската фирма, то във втория сезон в играта влиза и Питър, който е освободен от затвора. Така получаваме възможност да надникнем в света на политиката или по-конкретно ще видим как се организира политическа кампания и се гради имидж.

Създатели на шоуто са Майкъл Кинг и Робърт Кинг, за които ми се струва, че нямат чак толкова голям опит, се представят доста стабилно. Историята е интелигентно и увлекателно представена и ни запознава множество различни персонажи. За сега Добрата съпруга поддържа едно добро темпо и единственото, което очакваме един поне толкова добър трети сезон.

До момента Добрата съпруга остава в сянката на други големи сериали като Закон и ред и Али Макбийл, но сериалът стартира успешно и се харесва на зрителите. Сега всичко е в ръцете на създателите му, които създадоха интрига, но дали ще успеят да я задържат?

 

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 4.75/5 от 4 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Коментирай...