The Curious Case of Benjamin Button

На 11.11.1918 целият свят празнува – Първата Световна Война свършва, оживелите войници се прибират вкъщи и илюзията за мир става все по-реална. В дома на Томас Бътън поводът за радост е двоен – прекрасната му съпруга е готова да роди така чаканото момченце. В момента, в който бебето се показва обаче цялото щастие на света изчезва. Бенджамин се ражда с вида на сбръчкан старец, а майка му умира, давайки му живот. Ужасен, Томас Бътън грабва сина си и го оставя на прага на най-подходящата за странното човече къща – старческият дом на миловидната Куини. От тук и започва историята на Странният случай на Бенджамин Бътън, който се ражда като старец, за да се подмладява растейки и да умре като пеленаче.

Въпреки необичайното състояние на главния си герой, The Curious Case of Benjamin Button е по-скоро една романтична история за изборите, които правим и значението на времето, което ни е отредено. Принуден да започне живота си отзад напред, Бенджамин открива интересните неща в живота някак по-бавно и умерено. Целият филм е подвластен на това спокойствие, извиращо от всеки негов жест или дума. Спокойствието, обаче, в никакъв случай не значи скука. За почти трите часа екранно време героят на Франсис Фицджералд успява да изживее всичко, което си струва да бъде направено или почувствано, без да доскучее дори за секунда. Вероятно за това са виновни и пленяващата игра на Брад Пит и Кейт Бланшет или пък операторът, който почти е нарисувал част от сцените.

„Възможностите определят живота ни. Дори тези, които пропускаме.“ каза някой във филма. The Curious Case of Benjamin Button е идеалната възможност да премислите какво точно да правите с времето си и има ли в крайна сметка нещо, което да го надживее. Не я пропускайте :)

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 2.83/5 от 6 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 6 коментара!  
Добави коментар?

 1. от CX
  6.Jan.2009, 2:45

  Тая Бланшет не ми допада. Смятам добрата и игра за просто илюзия, породена от нейната необикновена визия и каменно-статуйно изражение, но не и от изиграване.

  Като цяло филмът е добър, но на места губи дълбочина и става доста посредствен. Не че повечето филми не са така, но тук поне има потенциал, тоест има за какво да се съжалява. Е, потенциалът бих го определил като недореализиран. Особено пропиляна е цялата драма около възрастта и изживяването и, а това беше най-интересното за мен.

 2. от UZUMAKI
  6.Jan.2009, 12:12

  Почти изцяло го харесах; иначе и аз не съм ѝ фен на тая Бланшет.

 3. от Anton
  23.Jan.2009, 12:34

  Този филм беше досаден, както повечето „сериозни“ продукции напоследък. Добре, че имаше Брад Пит и беше красиво заснет.
  А на мен Кейт ми е любима, макар че в тази роля не ми беше приятно да я гледам.

 4. от angel
  14.Feb.2009, 7:15

  CX, Do you know who is Kate Blanchett?

 5. от CX
  14.Feb.2009, 19:00

  Angel, 你呢?

 6. от toni
  18.Jun.2009, 21:17

  Два много тъпи филма съм изгледала докрай с голямо търпение ,единият от които е “ Странният случай на Бенджамин Бътън “ и другия – “ Мис слънчице „.Единственото хубаво нещо в този филм е Брад Пит : D

Коментирай...