The Cabin in the Woods (2012)

Защо трейлърът е толкова зле? – имам чувството, че е било умишлено и просто са искали да представят филма по най-долнопробния възможен начин, а после, който се излъже някак и отиде да го гледа, да остане потресен от случващото се на екрана. Или поне да занижат очакванията ни. Поне моята реакция като гледах трейлъра (само веднъж) бе „Wtf е тоя шит?“.

Какво не е? – The Cabin in the Woods не е тийн/слашър/хорър филм, който да следва до болка познатата ни формула. Вътре лоши маскирани хора/зомбита/вампири/върколаци/etc. не подлагат на нощен тормоз лицево симетрични девойки и атлетично скроени юноши, които са решили да се забутат вдън гори Тилилейски, подлагайки се на алкохолен тормоз и обмен на телесни течности.

Какво е? – The Cabin in the Woods е тийн/слашър/хорър филм, който следва до болка позната ни формула (…), но е толкова мета, че не очаквах. И да, вътре умират красиви тийнове (айде добре, в ранни 20те са), кръв се лее прилично, има плоски обрати и познати клишета, но всичко е направено с любов към точно този жанр. Разбира се, първият въпрос, който изскочи в главата ми след като разбрах накъде са се насочили нещата бе „Ама не ни ли е писнало от тези ленти, които свалят звезди на предшествениците си и основоположниците на въпросния жанр/ера, не ни ли омръзна някой да се обяснява в любов на киното като изкуство“. Отговорът при мен бе „да“, но Дрю Годард и Джос Уедън го правят с такъв стил, че още след като заглавието буквално се натресе на екрана, бях готов да им простя това. И им простих като тръгнаха надписите.

Предвид километрите, които изписа предния път, защо си толкова лаконичен? – Защото мисля, че колкото по-малко знаете за филма на Дрю Годард, толкова по-добре ще си изкарате в кино салона. А какъв по-добър начин да прекарате Happy Zombie Jesus Day от малко кръв и добро настроение?

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 4.60/5 от 5 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 7 коментара!  
Добави коментар?

 1. от Никс
  14.Apr.2012, 10:57

  изпуснал си един въпрос:
  Защо нито дума за саундтрака от трейлъра?

 2. от Pow R Toc H
  2.May.2012, 21:35

  Май отидох с твърде завишени очаквания след това ревю . :) Смятам че можеше да бъде в пъти по забавно направен . Не че съжалявам , че отидох де , ама ………
  :)

 3. от Владо
  2.May.2012, 22:36

  Pow R Toc H, в моя защита ще кажа, че аз (както винаги) нищо съществено не казах за филма.

 4. от Pow R Toc H
  3.May.2012, 20:00

  Владо , то нема нужда да се защитаваш , аз не нападам :) . Не го гледах само заради твоето ревю , а пък и си имам едно наум от наличието на някои от заглавията в твоите „Топ 10“ за миналите години ;) . Всеки си има вкус , някои даже и мирис :) . Гледал съм доста готини неща препоръчани от теб , така че …….

 5. от Владо
  3.May.2012, 20:45

  Pow R Toc H, колегите ще ти кажат колко на ум имат относно заглавията в моя топ10 (за миналата година. ясно е, че предните години са неоспорими).

 6. от The Avengers (2012) | F r a m e s p o t t i n g
  7.May.2012, 1:12

  […] на въпросните 42 минути. Уидън, който бе съ-автор на Хижа в гората, този път разочарова, а и не съм склонен да му простя. […]

 7. от Милена: Най-добрите филми на 2012 | F r a m e s p o t t i n g
  9.Feb.2013, 19:11

  […] 10.Тhe Cabin in the Woods […]

Коментирай...