The Box

Помните ли Donnie Darko? Сигурен съм, че да. Помните ли Southland Tales? Може би, да. Създателят на тези два филма има ново творение тази година и се казва The Box. Базиран е върху разказа „Button, Button“ на Ричърд Матисън.

Преди време бях чел интервю с Ричърд Кели, в което той говореше как Дони Дарко се е получил едва ли не на късмет, и той просто не е успял да изпълни идеята си както искал. Може би и там е причината Donnie Darko да е един наистина добър филм, докато Southland Tales се класира по-ниско. Къде се намира обаче Тhe Box, който още в началото беше представен от Кели като комерсиален трилър, който въпреки този смущаващ факт запазва „артистичната му чувствителност“?

the_box

Лично аз мисля, че е наблегнал на ‘комерсиалната’ част. The Box определено изглежда като филм, който е направен от Кели, визуално е по-скоро като Donnie Darko, но този филм няма чак кой знае какви интересни идеи и в крайна сметка остава просто поредният научно-фантастичен трилър, нищо повече.

The Box е филм с ясна концепция, двойка получава мистериозна кутия от мистериозен човек. Ако решат да натиснат мистериозния бутон един човек, някъде по-света, някого когото не познават ще умре. Кратко и ясно, и ще получат 1 милион долара. Сигурен съм, че ако нямаше уловка всеки човек би го направил. Хора умират всеки ден, нали? Един съвет за читателите на Framespotting: в такива ситуации винаги има уловка. Натискането на бутона гарантирано ще ви вкара в някакъв филм и той със сигурност няма да е романтична комедия.

thebox_2

Концепцията можеше да бъде интересна, но Ричърд Кели просто не се е опитал да направи нещо по-оригинално. Този път той залага на сигурното, предполагам е искал голям комерсиален успех, който май не получи. Героите във филма, жената (Камерън Диъз) и мъжът (Джеймс Марсдън) така и не ми станаха симпатични, финансовите им проблеми на семейство от средната класа едва ли могат да трогнат някого особено. Дори това, което се случва след като отварят кутията не ме накара да им съчувствам за ужасната им съдба, а по-скоро да разбера каква е историята с кутията и човекът ударен от светкавица.

Разкриването на мистерията обаче е твърде разочароващо, точно както и всичко останало.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 2.00/5 от 2 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 2 коментара!  
Добави коментар?

  1. от Васил
    20.Dec.2009, 18:25

    Както пише в един любим мой сайт forplay: Ричард Кели за трети път затваря зрителя в своята кино-кутия

  2. от cinemascrotum
    22.Dec.2009, 22:32

    Ако това ти е любимия сайт, значи е ясно колко разбираш от кино. :)

Коментирай...