Филмите на 2008

Годината беше слаба. Аз вярвам, че анемичното представяне на кино-индустрията от една страна и световната финансова криза от друга са неразривно свързани. Американците просто не бяха достатъчно добри във филмите си и не спасиха света нужния брой пъти.

След два дни са прословутите Оскари. Наградите ще ощастливят няколко души, ще осмислят няколко кариери и ще налеят рейтинг и пари в избранниците си. Филмите, които са номинирани за „най“ сякаш са „made for oscars“. Те са осмислени и изпипани. Пуснати по кината в точния момент. Изиграни добре, заснети добре, технически и теоретически добре в още куп компоненти. На практика обаче повечето са скучни, досадни или дори лазещи по нервите.

Следват десетина от по-интересните филми на изминалата година. С уговорката, че човек няма как да изгледа всичко, а аз дори пропуснах няколко от обещаващите заглавия…

Forgetting Sarah Marshall
Forgetting Sarah Marshall

Gran Torino
Gran Torino

How to Lose Friends & Alienate People
How to Lose Friends & Alienate People

In Bruges
In Bruges

Keith
Keith

Slumdog Millionaire
Slumdog Millionaire

The Dark Knight
The Dark Knight

The Wrestler
The Wrestler

Tropic Thunder
Trophic Thunder

WALL-E
WALL-E

А ето и три от най-големите недоразумения за годината. Сигурен съм, че няма долна граница за лошите филми и винаги може да съществува някой по-лош – например всяка комедия, която не е смешна или всяка колежанска такава. За да не пропусна някое тъпо заглавие, за което просто не съм чувал реших да комбинирам недоразуменията с претенциозност и популярност.

Anaconda III

Outlander

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor

Етикети:  
 

 
Прочети още...Коментирай...