Supernatural

Supernatural e абсолютен феномен за филмовите ми предпочитания. Ако някой ми беше казал, че ще гледам повече от половин епизод на сериал, разказващ историята на двама братя, борещи се с демони, вампири и всякакви измислени твари, всичко това придружено с евтини ефекти и понякога безобразни поддържащи актьори.. Еми, щях да му се изсмея. Обаче факт – 04х10 и продължавам да гледам със зяпнала уста.

Защо се случва? Може би заради ‘двамата братя’ – Джаред Падалечки? и Дженсън Екълс. На тия пичове от километри им личи колко забавно им е да играят Сам и Дийн и липсата на каквото и да е усилие да се шегуват със себе си. Четох разни статии, които твърдяха, че въпросните Джаред и Дженсън били доста близки и извън снимките, което донякъде обяснява наличието на ‘химия’. В Америка сигурно ги съсипват от фенщина и идолизиране, заради широките усмивки, свежото държане и забавните образи.

Уви, други обяснения нямам. Историята, за мое учудване, започна да поема по съвсем различен път и сериалът доби малко по-тъмни краски от първите 2 сезона. Всичко това само го прави по-увлекателен и отмива неприятното усещане от евтините чудовища и ефекти в сезони 1 и 2. От време на време режисьорите сякаш си правят почивка с по някой епизод – имаше един, в който всичко беше черно-бяло, по картината премигваха точици и чертички (като в нашия фон :р) и сцените бяха разделени от надписи, в които се обясняваше какво следва (‘Франкенщайн изяжда Сам’ примерно ;р). Очевидно това се приема доста добре от публиката, съдейки по тракерите, където е един от най-чаканите и сийдвани сериали (това може и само да говори за комерсиалния ми вкус ;)).

Прилагам и клипче, където Дженсън Екълс (Дийн) се вживява прекалено в ролята си :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BnmWcWs3fqA[/youtube]


 

 
Прочети още...Цели 10 коментара!  
Добави коментар?

 1. от Димитър Димитров
  23.Nov.2008, 23:42

  Много сме, силни сме :)

 2. от Lirex
  24.Nov.2008, 3:03

  Определено съм съгласен с авторката на ревюто. Много интересен сериал, който макар тъмните демони и вампири си е доста увлекателен по един собствен начин.

 3. от Anton
  25.Nov.2008, 11:38

  Аз го започнах преди време, но не можах да го изтърпя, беше ми много досаден. А може би просто тая тематика не ми е интересна…

 4. от RoseRed
  4.Dec.2008, 16:46

  Следя този сериал от самото му начало, имам удоволствието да съм част от един от Българските му форуми. Може би единственият сериал преди този, който ми е грабвал вниманието беше Ясновидката Тру. Следя от близо всяка една новина за него.

  Искам да направя една забележка за клипчето от Eye of the tiger. Тук Дженсън определено не се вживява в ролята си. Това е един от поредните номера на Джаред (държа да отбележа, че самият актьор произнася името си ПадалеКи), защото точно в този момент е трябвало да застане до колата, но преди сцената е предупредил хората зад камера да не спират да снимат и така и не се е появил просто за да види реакцията на феновете. Дори е изненадващо, че го пуснаха преди излизането на ДВД-то за сезон 4, защото тези неща обикновено влизат в гаг рийловете.

 5. от janett
  8.Dec.2008, 13:05

  e kato e tolkowa hubaw preprati go

 6. от janett
  8.Dec.2008, 13:06

  kade da go namerq toq serial-supernatural

 7. от Jubomara
  8.Dec.2008, 16:50

  Има го в Google…

 8. от arien
  1.Apr.2009, 4:03

  Мня :)
  толкова много лапнах по това нещо, че чак е възмутително :) По- гениалното от чудовищата са разбира се непрестанните препратки към какви ли не части популярна култура- след всяка серия те сърбят ръцете да си намериш музиката, да изгледаш цитираните филми, и да се сетиш коя по дяволите беше Шърли Лейн :)))))

 9. от Buhal
  8.Aug.2009, 21:11

  Хареса ми написаното за сериала.
  Аз лично разбрах за него сравнително късно, и за седмица изгледах четирите сезона. : ) Веднъж почне ли човек, прекрасните актьори и хумора, примесен с толкова интересни теми като тези за свръхестественото те увличат страшно много. :) Фаворита ми, заедно с True blood. Препоръчвам на всеки.

 10. от алекс
  12.Mar.2010, 12:45

  Абсолютен фаворит и няма да досаждам с мои (нездраво възторжени) анализи тук, само исках да помоля – името е ПАДАЛЕКИ. Няма „ц“, няма „ч“. Достатъчно е необичайно и не особено благозвучно, нека не го правим съвсем неприятно :-)

Коментирай...