Star Trek (2009)

Голямо заглавие, голям бюджет – голяма работа! Star Trek обаче не е така голям и нещо не успява да пресъздаде космополитността на космоса. В стил „Звездни рейнджъри“ шайка младежи тръгват да спасяват Вселената и като на шега правят чудеса във времето и пространството. Лентата опитва да мине метър с разни летящи корабчета, драми около лазерите и щитовете, задължителните скокове в пространството, задължителните черни дупки и пълен арсенал от класически клишета. Хуморът е на едно ниво с разискването на сложния въпрос за пътуването във времето и последствията от това – сиреч никакво.

Вероятно хардкор-феновете ще се задавят от кеф на каквато и глупост да им бъде поднесена, стига да е с марката „Star Trek“; но обикновен любител ми сподели, че филмът няма много общо със сериала. Тук нещата отиват към повече екшън и по-малко фантастика. Дори ефектите не бяха интересни – а това е нещо, което е спасявало много глупави и касови продукции. Вместо да покажат планетарни красоти и въображение, отговорните за продукцията са прекалили с командната зала. Интересно е, че в един X-Men Origins: Wolverine видях в пъти повече красиви гледки и моменти.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 2.25/5 от 4 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 7 коментара!  
Добави коментар?

 1. от nin
  18.May.2009, 8:34

  На мен ми хареса. Определо има фантастични елементи. Не е просто екшън. екшъна не беше прекален, добре премерен беше.
  Сравнен със сериала, филма е с много по-реалистична обстановка.
  За този твой приятел, който е казал, че няма нищо общо със сериала, така и трябва да е, понеже се развива в паралелна вселена на тази случваща се в сериала. Вярно отношенията между героите доста се различават от сериала и понякога ми се струваше, че има несъответствия между героите от сериала и от филма.

 2. от stealth
  18.May.2009, 8:41

  не е като да нямаше ефекти, предостатъчно си бяха. не виждаме всеки ден космически екшън, но всъщност филмът е преди всичко приключенски. става за гледане, но незапомнящ се с нищо.

 3. от Веселин
  18.May.2009, 8:54

  Направен е увлекателен и забавен, но е пълен с глупости. Не е съобразен дори с най-елементарните закони на физиката, като това, около което филмът се върти е абсолютен булшит.

  SPOILERS – не четете надолу, ако не сте гледали филма!

  2 тела се привличат според масата и разстоянието помежду си. Капка с подобна на живак червена материя с тегло 1-2 грама дори да превърне 1 милион тона ламарина в черна дупка, 1 милион тона са незначителен товар, който няма да породи допълнително привличане към съседните обекти, още по-малко такова, че да се глътне голям кораб. Още по-малко вероятно е магическата капка да изяде планета за 10 минути – вероятно ще отнеме милиарди години. А още по-малко е да изяде супернова – вътре в нея така или иначе вече има черна дупка или нещо близко до черна дупка.

 4. от Веселин
  18.May.2009, 8:55

  В дясно ми дава грешка: Warning: mb_regex_encoding() [function.mb-regex-encoding]: Unknown encoding „Windows-1251“ in /home/framespo/public_html/wp-content/plugins/get-recent-comments/get-recent-comments.php on line 1054

 5. от Lirex
  18.May.2009, 12:29

  Разочарование… и ефекти. Както каза stealth – нищо запомнящо се. Като излязох от залата си дадох сметка, че наистина няма нищо стойностно, което да си струва да се помни. Жалко.

 6. от ANatrix
  19.May.2009, 13:50

  Добри ефекти, подходящи актьори, но този който е писал сценария почти не се е съобразил с това какво как и защо се случва в сериалите. С унищожението на Вулкан с лека ръка е задраскана десетилетия работа по фабулата и това е вече една друга Star Trek вселена (дори според imdb.com).

  А какво да кажем за съвсем леки пропуски… като например липсващата защитна армада на Вулкан. Въпреки, че и друг път се е случвало, този път са заложили изцяло на мускулите за сметка на мисълта.

  Накратко хвърлили са си парите на вятъра, а можеха просто да продължат Enterpirse до 7-ми сезон.

 7. от Hader
  4.Jan.2010, 13:27

  Напълно съм съгласен с автора на ревюто. Всъщност изчетох поне 10-15 ревюта в този нов за мен сайт (или блог), на който попаднах съвсем случайно, трябва да кажа, че ревютата са много добри и повечето съвпадат с моето мнение. И дизайна е хубав. Ще мятам по едно око тук преди да изгледам някой филм или ако се чудя дали да ходя с кифлата на кино или да си го гледам у нас. Бравос за идеята. Rec

Коментирай...