Сценарист-БГ

Представяме ти Сценарист-БГ (http://scenarist-bg.com) – един (и единствен засега) портал за сценаристика в България.

Проектът е нов и както сигурно се досещаш е ориентиран към сценаристите – било то любители или професионалисти; или пък просто хора, интересуващи се и четящи сценарии. Напълно некомерсиален, Сценарист-БГ си поставя амбициозните цели да спомогне по някакъв начин българското кино, хората, които умеят да пишат, режисьорите, които имат желание да намерят своя сценарий. Също така се предоставят информация и статии, даващи пълна представа как се пише и оформя един сценарий по съвременните изисквания, както и литература за различните аспекти на кинопроизводството. Намират се и сценарии на известни филми.

По сайта има какво още да се желае, най-вече повече преведена и авторска информация. Въпреки това проектът определено е нещо ново и с голям потенциал. Всеки може да публикува свои написани сценарии, да получава помощ и съвети от свои колеги, дори да получи шанс пред режисьори и продуценти. Сценарист-БГ е почва за изява, а за нас остава да се надяваме, че ще е плодородна.

Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 4 коментара!  
Добави коментар?

 1. от Vase
  22.Dec.2010, 13:50

  Само не ми побира ума защо да си качвам сценария форматиран по руските правила!?

 2. от Влади Неколов
  5.Jan.2011, 18:32

  Все от някъде трябва да се почне. Прекрасно като за първи по рода си :)

 3. от denitsa
  17.Jan.2011, 9:30

  Васе, ама правилата за форматиране са си по холивудския стандарт. Това, че част от литературата в сайта е на руски нищо не означава. И руснаците пишат по холивудски стандарт.

 4. от Alex
  17.Jan.2011, 9:48

  Васе, не си напрягай ума, а вземи да прочетеш малко. И аз се питах за чии са ми руските правила, но се оказа, че това са стандартите на Холивуд. Има публикуван превода на една от най-известните книга за сценаристита на Линда Сегер /не съм сигурен дали името е точно/ и една сборна от един руснак , който е обобщил всички известни публикации по въпроса. Американските стандарти са приети от всички и в този формат се пише. С пожелания за успехи!

Коментирай...