Salt (2010)

Винаги изглежда леко смешно, когато мацка, сякаш току-що излязла от корицата на списание, го раздава безпрецедентно корав бияч и трепе наред. Смешното обаче прераства в патетично, когато замесим руснаците – грозните, тъпи и лоши руснаци, които искат да унищожат добрите, хубави и пърхащи с миглички Щати. Да, американците са затворили студената война във фризер и не ѝ дават да се „стопли“, че току-виж им се сринал цял раздел в киното.

Ако можем да се абстрахираме от този любим на Холивуд сюжет, то Salt не е чак толкова трагичен, особено сравнен с подобните нему филми. Всъщност по-голям проблем е именно това, че последните са безкрайно много, а и явно още се котират. Иначе недоразумения в случващото се на екрана има колкото щеш (всъщност доста повече отколкото ти се ще), измежду напъните за туист. А интересно впечатление ми направи това, че в целия филм нямаше нито една смешка или хумористичен момент.

Основно качество на „лентата“ е може би динамиката. Макар да не се случва нищо особено или кой знае колко изненадващо, действието поне не е заспало и не отегчава. Има си обичайните там преследвания, престрелки, каскади, яко тупаници. Г-жа Jolie шляпа боса, гази наред, сменя дрехи и прически, говори почти възбуждащо руски. И в общи линии туй то.

Така че – ако се чудиш кое е най-малкото зло, което да избереш от родните киносалони, и същевременно вече си гледал Inception поне два пъти – давай на Salt! Солта е вредна, но пък се харесва.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 2.57/5 от 7 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 11 коментара!  
Добави коментар?

 1. от Иво
  7.Aug.2010, 13:26

  …а Джоли все повече започва да НЕ прилича на Анджелина…

 2. от Angello
  11.Aug.2010, 21:16

  Точно в десятката, нямаш си на идея колко си прав. :) Ревюто ми допадна! Само не можах да разбера настроението ти около изказването за Генезис. :)

 3. от Иво
  11.Aug.2010, 21:20

  Не е настроение, обикновени мисли :) иначе – неутрален съм там. И да, и не, но по-скоро не! :р

 4. от Angello
  11.Aug.2010, 21:48

  Чакайте сега, малко се обърках, пише че новината е от Никс, а Иво ми отговаря на въпроса?! :)

 5. от Иво
  11.Aug.2010, 21:51

  А, ами аз си помислих, че говориш за текста към „Генезис“, който аз писах… :D

 6. от Никс
  12.Aug.2010, 1:17

  Иво на всичко отговаря, сложили сме го за съпорт 24/7 :D

  Та… кое изказване за Генезис коментираме?

 7. от Иво
  12.Aug.2010, 1:48

  И аз не разбрах :D Ама така е то, Иво е човек без работа по цял ден :D

 8. от Angello
  12.Aug.2010, 2:33

  „Така че – ако се чудиш кое е най-малкото зло, което да избереш от родните киносалони, и същевременно вече си гледал Inception поне два пъти – давай на Salt! Солта е вредна, но пък се харесва.“

 9. от Никс
  12.Aug.2010, 12:14

  Цитатът онагледява мнението ми, че Inception и Salt са два филма от различна класа, несравними като изживяване, както и че Inception е сред малцината филми напоследък, които би било интересно да се гледат отново. Въпреки това си остава просто хубав филм, изпъкващ на фона на всички тотални идиотщини, които излизат от известно време насам… И съответно не бих използвал никакви суперлативи по негов адрес. Далеч съм от масовата истерия и превъзнасяне, но го препоръчвам – ако не защото ще се хареса, то защото е малко или много явление.

 10. от Angello
  12.Aug.2010, 12:18

  Благодаря за обширното пояснение, просто исках да разбера дали негативно (като шегичка) си вмъкнал и „Генезис“. :)

 11. от Съновник
  4.Sep.2010, 16:17

  Струва ли си да се гледа, че по принцип не обичам жени супергерои и да бият повече от 2 мъже на веднъж, но жената ме кара да го гледаме

Коментирай...