Робин Худ

За:

+ новата лента на Ридли Скот е визуално перфектна, което най-много се дължи на декорите. Всичко е много средновековно и автентично, което спомага за едно по-добро потапяне в атмосферата.
+ бандата на Робин е прилично забавна в повечето моменти на екрана, като повечето суперлативи трябва да ги обере малкият Джон, който е съразмерен (според неговите думи).
+ сраженията можеха да минат и за впечатляващи, ако не беше минусът по-долу. Това, което не мога да им отрека, е че не изглеждат като евтино CGI.
+ Ръсел Крол полугол (за нежната част от зрителите).

Против:

– Няма да видите Робин Худ във филма. Няма го като персонаж, а името е използвано просто като марка, която да продава. Загатнат е на няколко пъти, но нищо повече. Оставен е за продълженията, които се надявам да не направят.
– Легендарният джебчия може да отсъства като персонаж, но това няма да рече, че ще се запознаете детайлно с някои от другите герои/злодеи. Всеки е показан за по 5-10 минути, колкото човек да не се чуди „Кой пък е този!?“ след 2-3 години.
– Баталните сцени и най-вече последната, която трябваше да е баси епиката, са леко хаотични и силно нелогични. Въпросната епика пък отсъства изцяло, при това не само по време на сраженията. Всичко това щеше да е ок, ако имахме някаква убер-драма или сложен морален проблем, но тези не са намерили място в сценария.
– Кейт Бланшет няма да я видите гола (дори и до кръста)… в интерес на истината само мъжете се разкарват както майка ги е родила… хм.
– Също така няма да видите и кръв, поради детския рейтинг на филма… а той определено се нуждае от няколко галона от алената течност.

Става ли:

За съжаление „става“, при това с много увъртане, е най-доброто, което мога да кажа за отрочето на Ридли Скот и Co. „Робин Худ“ е лишен от всякаква епика, съспенс и усещане за приключение, липсата на които те кара да се запиташ какво точно си гледал през тези 140 минути.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 3.20/5 от 5 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 5 коментара!  
Добави коментар?

 1. от lammoth
  17.May.2010, 18:50

  искрено се надявам да не е буквално преразказване на легендата, а да е по раздвижен и свободен сценарий. Все още се чудя дали да ходя на кино да го гледам или да чакам някой R5.
  Нотингам Форест, наричани „наследниците на Робин Худ“ не успяха да се класират за Висшата лига дe :(

 2. от Иво
  17.May.2010, 19:17

  Бих го гледал само заради Кейт Бланшет. Другите две имена отдавна са ми паднали ниско. Нещо обаче в имдб май не го долюбват много-много, а е съвсем пресен…

 3. от Никс
  19.May.2010, 23:46

  Посредствено, но прилично встъпление в историята на Робин Худ… която ще видим чак във втората част, евентуално, понеже тази няма нищо общо с него.

 4. от Ерин
  29.May.2010, 21:25

  Не е истина колко е зле тоя филм о.О
  Между другото… Ръсел Кроу полугол е определено към негативите на лентата… повярвай…

 5. от Съновник
  8.Jul.2010, 20:40

  Класиката тука е една и е с Кевин Костнър от 1990 г.
  не е за верване че преди се правеха толкова по – качествени филми

Коментирай...