Repo! The Genetic Opera

repo

Repo! The Genetic Opera е един доста странен филм. Нещата, заради които трябва да се види са:

* Филмът е хорър-мюзикъл. Като изключим Суини Тод, аз лично не съм гледала особено много хорър-мюзикъли. Да не говорим, че и яките хорър-комедии са кът.
* Сценарият напомня малко на един разказ на Шекли, в който хората си купуваха нови тела. Е, тук падението не е толкова драстично – във време, в което човешките органи масово отказват, хората си купуват нови от странна и зла до мозъка на костите си компания – GeneCo. Жителите обаче се пристрастяват и когато в един момент не могат да си плащат вноските към GeneCo се появяват Repomen.
* Repomen са служителите на GeneCo, които намерят ли длъжниците просто бъркат и вадят все още функциониращите органи. Истинският ужас.
* Иде право от режисьора на Saw II, III и IV (което не е точно + всъщност).
* Играе Парис Хилтън, която отново е открила перфектната за себе си роля.

Въпреки нещата по-горе The Genetic Opera е доста труден за гледане. Дали заради не дотам гениалната музика и текст, дали заради преиграването на половината участващи вътре, дали заради лековерно вмъкнатата комичност на места, които трябва да всичко, но не и смешни – оставям сами да прецените.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 4.00/5 от 2 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Една реплика по темата.  
Добави коментар?

  1. от lord_sandro
    1.Feb.2009, 14:48

    Не бих нарекъл филма мюзикъл, по този начин се създава впечатлението за филм в който както си говорят изведнъж хората почват да танцуват и пеят. В Repo е точно обратното, почти всички реплики са изпяти. По точния термин би е рок(индъстриъл/готик/пънк/поп) опера, особенно в края даже си има оперно пеене по учебник.

    Музиката и текста не са гениални, но постигат най-важното – създават атмосферата на филма. Това не е нормален филм с добавени музика и песни. Всеки кадър служи да подсили ефекта на музиката и всеяка нота кара светът на Repo да оживява пред очите ни.

Коментирай...