Quantum of Solace

Новият Джеймс Бонд е агент от ново поколение – сериен убиец-джебчия с мазохистични пориви. Още в първите 15 мин., агент 007 успява да падне на главата си 2 пъти. Изключително комично, смея да отбележа. И изобщо ‘екшънът’ в Quantum of Solace може да ви докара, ако не морска болест, то поне погледа на Матьо? Амалрик, играещ лошия Доминик Грийн.

Колкото и да харесвам Марк Форстър, екшънът просто не му е сила. Всички, ама наистина всички екшън сцени са заснети безобразно разбъркано и с очевидната липса на каквaто и да е идея как точно трябва да изглежда кадърът. Освен липсата на впечатляващ бой, новият Джеймс Бонд страда и от липса на каквато и да е емоционалност. Разбирам, че това е Агент 007 и е як, и смел, и бърз, и страшен, ама той не си смени физиономията нито веднъж за целия филм! И реплики да не му бяха дали, ефектът щеше да е същия. За сценария няма да говоря, защото, колкото и голямо име да е Пол Хагис, историята на Quantum of Solace беше доста слаба. Но да преминем към най-важното:

Момичето на Бонд този път е общо. Мургава, зле облечена и с тежко минало, Камил е тук с неясна причина какво и защо иска да направи. Олга Куриленко вади впечатляващо неестествен руски акцент за жена с украински произход. Ролята ѝ е доста накъсана и в повечето случаи безсмислена. Никак не ми се понрави и моралното падение на Бонд и новото му момиче. Камил, спяща с всички и всичко и Агент 007 безскрупулно убиващ приятелите си. Британският супергерой далеч не е Супермен, ама по дифолт трябваше да е от добрите. За Камил изобщо няма да говоря, защото е обидно далеч от класата на Веспър (Ева Грийн) и като външност, и като излъчване, и като маниери, и изобщо.

Частицата утеха в Quantume of Solace (малоумният бг превод изобщо не смятам да коментирам) идва в лицето на разкошната Джема Артертън. Очаровани от прекрасното ѝ излъчване и бяла кожа, сценаристите най-накрая решават да вкарат нещо забавно във филма и я кръщават Strawberry Fields. С нея се изчерпва и впечатляващото в лентата за Джеймс Бонд. Останалото са клиширани случки, евтини образи и зле подбрана музика.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 2.50/5 от 4 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 8 коментара!  
Добави коментар?

 1. от UZUMAKI
  29.Nov.2008, 13:23

  Ех, кой не би искал да се разходи из ягодовите полета… :)

 2. от V
  29.Nov.2008, 14:36

  Още не мога да се наканя да го гледам тоя Бонд. Отвсякъде ме разубеждават. Иначе,да, строубери фийлдс форъвър!
  :)

 3. от Quantum of Solace at чудоголямо
  29.Nov.2008, 16:19

  […] ревюта РЅР° Quantum of Solace: @framespotting @Six Fiftagon Feed for this Entry Trackback […]

 4. от CX
  29.Nov.2008, 17:43

  „Матьо“ звучи съвсем аграрно, като Кондьо :)

 5. от Моника
  29.Nov.2008, 17:47

  Човекът е французин, най-вероятно е Матио даже. Някой с френски? :)

 6. от Anton
  29.Nov.2008, 18:18

  Според мен и лошите филми понякога трябва да се гледат, така че, V, ако намериш време, не пречи да го гледаш :)

 7. от V
  29.Nov.2008, 20:19

  Не ми се ще да развалям хубавите спомени от „Казино Роял“. Е, че съм се отказала да го гледам (все още). ;)

 8. от Къща за гости Шабла
  13.Apr.2009, 13:09

  Според мен пък филма не беше ужасно лош. Верно че Бонд яде доста кютек, ама не е супермен се пак. Мацката (Камий де) изглеждаше глупавичко в доста моменти ама компенсира с визията момето. Лошкото наистина гледаше кат изумен повечето време не знам кой го е избрал тоз.

Коментирай...