Push

Към края на 2006, когато си мислех, че по-добър трилър от The Usual Suspects няма да доживея, един приятел ме изръчка да гледам Lucky Number Slevin, който се оказа зверски близо. Направо велик за тогавашните ми стандарти. Дотук с величието обаче. Lucky Number Slevin и Push са режисирани с един и същи човек и с това и се изчерпват всичките им прилики. Макар и подплатен със солидна актьорска игра в лицето на Дакота Фанинг и Крис Еванс и няколко добри идеи този филм просто не става. С хаотично действие и сценарий, пълен с дупки единственото, което успява да постигне Push е да те отегчи до смърт.

Атмосферата малко напомня на Wanted, само дето тук не е забавно и голите крака на Анджелина са заменени от тези на петнайсетгодишната Дакота Фанинг, което, ако не беше толкова грешно, можеше и да се оцени по някакъв начин. Героинята на Дакота – Каси е 13-годишно момиченце със суперсили (и алкохолна зависимост!), което вижда и рисува бъдещето. Освен watcher-и, каквато е Каси, в свръхестествения свят на Push има mover-и, които движат разни неща; pusher-и, които манипулират съзнанието; bleeder-и, които те карат да кървиш до смърт; shifter-и, които не съм сигурна какво точно правят и разни други надарени хора. Лошите са „Отделът“, които искат да изловят нашите хора и да създадат супербойци, възползвайки се от дарбите им. Малката пакостница обаче намира mover-а Ник и двамата тръгват по следите на куфарче, което  можело да разруши Отдела.

Ако си падаш по супергерои и си привърженик на термина „летни филми“ може и да рискуваш 2 часа. Напомням, че още не е лято все пак и рискът не е толкова оправдан.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 3.40/5 от 5 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 10 коментара!  
Добави коментар?

 1. от Method-X
  8.May.2009, 0:29

  Онзи ден на път за софия го гледах на PSP-то. Страшно много ми хареса и се радвам, че го избрах :) Много интересен, оплетен и с добри ефекти филм :)

 2. от A
  8.May.2009, 0:56

  Пълна боза и обърквация беше целият филм. А недомислиците, Боже Господи!..

  Ако бяха успели да съберат повече от двама от актьорите в „Project Sunshine“ (който за мен лично е страхотен), току виж бяха издрапали само от актьорска игра.

 3. от Acnapyx
  8.May.2009, 6:31

  Като за човека, режисирал „Слевин“, нямам други думи освен „пълна излагация“. Само Фенинг не може да извади филма от бозата, сътворена от сценариста. Макар че все пак играе много добре, не мога да ѝ го отрека.

  С една дума, язък за похабените мозъчни клетки.

 4. от Longanlon
  8.May.2009, 20:57

  Мда, Дакота почва да става секси вече :)

 5. от Lirex
  9.May.2009, 22:09

  Жена като жена… не знам какво толкова и харесват всички :)

 6. от Владо
  10.May.2009, 0:16

  Lirex, малко е притеснително ако гледаш на Дакота Фанинг като на жена ;)

 7. от CX
  10.May.2009, 0:37

  на мен пък ми е странно като я хвалят, види ми се доста безлична и скучна.

 8. от Моника
  10.May.2009, 8:13

  За това колко е секси Дакота Фанинг нищо не мога да кажа, защото надали ще съм достатъчно пристрастна като жена, че да е хубаво. Обаче – като актриса е страхотна. И мен ме дразни, че беше навсякъде, където трябваше малко момиченце, но явно си има причина за това.

 9. от Димитър Димитров
  12.May.2009, 15:11

  Като каза по-добър трилър от The Usual Suspects не си ли гледала Identity?

 10. от Моника
  12.May.2009, 15:15

  The Usual Suspects > Identity, колкото и да харесвам втория :)

Коментирай...