Passion Play (2010)

Passion Play е режисьорският дебют на Мич Глейзър – сценаристът зад филмите Great Expectation (1998) и The Recruit (2003).  Но ако това име така и не ви говори нищо, едва ли ще го запомните и след този филм. Всъщност други са имената върху постера, които ще привлекат вниманието ви. Ако сте любител на стойностните филми, ще си свалите  Passion Play заради актьорите Бил Мъри и Мики Рурк, ако сте мъж, ще си дръпнете лентата заради актрисата в главна роля Меган Фокс. Ако сте и двете, най-вероятно вече сте гледали филма…. При всички положения обаче ще останете разочарован, защото Passion Play предоставя много по-малко от това, което на пръв поглед обещава.

Лентата разказва за любовен триъгълник между красивата Лили, застаряващия джаз тромпетист Нейт и гангстерския бос Хепи Шанън. Така поставени нещата, едва ли будят особен интерес у вас, но почакайте ди видите какво всъщност се случва.

Както се досещате, в ролята на джаз изпълнителят е Мики Рурк. Откакто станахме свидетели на голямото му кино завръщане, актьорът попадна все на еднотипни роли, които – да, отиват му, но в същото време не разкриват потенциала му, тъй като до голяма степен отговарят на реалната личност зад образа. Дали стар кечист, или уморен тромпетист, няма значение, тъй като идеята зад ролята е една – Мики Рурк е далеч от това, което беше. Същото се отнася и за Бил Мъри, който вероятно е приел да участва във филма от скука. Междувременно обаче ще останете приятно изненадани от Меган Фокс, която този път освен красива, е една идея по-талантлива. В крайна сметка обаче героите са зле изградени и дори да бяха изиграни с малко повече ентусиазъм, едва ли щяха да станат по-итересни.

Големият проблем на филма е друг – липсата на силна и добре развита идея, която да осмисли сюжета. Целта на Глезър е може би да представи идеята за този втори шанс, който ти дава възможност да промениш живота си, да поправиш грешките си. Това се случва с героя на Рурк, когато среща героинята на Меган Фокс. Но сценарият изглежда написан сякаш от аматьор, който не се е поколeбал да включи любовна история и малко екшън, за да направи филма си гледаем, вместо да заложи на нещо по-качествено и дълбокомислено. Всъщност е трудно да говоря за сюжета на Passion play без да ви спойл-на края на филма, който най-вероятно няма да ви изненада, тъй като лентата силно напомня на няколко други филма от този тип. Първата асоциация, която ще направите, ще бъде с филма на Люк Бесон Анджела, в която ангел слиза от небето, за да помогне да закъсалия главен герой. За разлика от френския филм обаче тук липсват смислени диалози, а зрителят така и не успява да се ангажира емоционално със случващото се на екрана.

Passion play е бавен и безидеен. Лоша имитация, която едва ли ще остане в съзнанието ви дълго след последните надписи. Липсва интрига в сюжета, а химия между актьорите почти няма. Но в крайна сметка, ако не очаквате нищо от лентата, може и да понесе по-лесно провала, който представлява..

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 2.00/5 от 2 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Една реплика по темата.  
Добави коментар?

  1. от Емил
    17.Aug.2011, 14:13

    Мда и моето мнение за филма е такова, но наистина е хубаво, че Меган Фокс си спечели малко точки с този филм (:

Коментирай...