Ong Bak 2

Тони Джаа може да е много атлетичен и корав, с времето да е научил хиляда и милион бойни стила, и да е запазил пискливия си глас, но това не му дава право да режисира. Скокливият тайландец е успял да направи от 90 минутния Ong Bak 2 каша, в която се намират всички открити и неоткрити клишета, умножени по две. Това начинание е сравнително трудно предвид факта, че целият филм се състои от има няма 200 реплики. През останалото време разни хора се бият, но дори и бойните сцени, които заемат сигурно около 60 минути, са сведени до скучно ръкомахане с ръце и крака, имитиране на тигри и гарги, безсмислено подскачане по сгради и слонове, които ни водят към един силно незадоволителен и объркващ завършек. А аз се питам къде е Прачя Пинкаев да ни предостави подобни гледки?

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 4.00/5 от 2 глас(а)
Loading...

 

 
Прочети още...Цели 3 коментара!  
Добави коментар?

 1. от nanera
  30.Mar.2009, 21:52

  Ей тази сцена, към която си дал връзка смятам, че трябваше да се включи в онази класация за бойни сцени. Това, че е заснета наведнъж или поне така изглежда я прави още по-неповторима ;-) Пък и последната битка във филма (преди да вземи костите на слона) също си заслужава. Тактично смятам да пропусна Ong Bak 2, заради твоя съвет.

 2. от CX
  30.Mar.2009, 22:35

  Тая сцена е един път! Все едно е игра, в която вървиш напред и трепеш наред, а накрая стигаш до BOSS-а на нивото :)

 3. от tamara
  30.May.2009, 10:26

  …аз съм киноман. хареса ми филма Ong Bak 2, независимо, че съм жена и филмите с изобилие от източни изкуства да не са ми по вкуса. Някак странно ме накара да си спомня за „Апокалипто“ на Мел Гибсън, може би заради обстановката… От филма най-красивите бойни сцени за мен са когато главният герой следваше да докаже придобитите си умения в бойните изкуства…наистина хубави кадри… Сравнявайки филмите на Тони Джаа, считам, че същия се е справил похвално с режисирането на Ong Bak 2. Видимо е, че Тони Джаа владее доста бойни стилове, но това е обяснимо с учението му в тайландски спортен университет. Колкото до пискливия му глас – на мен ми звучеше приятно, а казват, че и умеел да пее…хи-хи-хи… Много странно, винаги съм си мислила, че физически тайландците приличат на китайците…но…голяма грешка…нещо средно между индийци, китайци и…сетих се за „Анна и кралят“ с Джоди Фостър и Чо Юн Фат…Да не отегчавам с размислите си…но…твърдя, че Ong Bak 2 си струва гледането…По това време излезе и „Ip Man“ с Donnie Yen – и този филм препоръчвам…хи-хи-хи

Коментирай...