Nick and Norah’s Infinite Playlist

Думите „романтична“ и „комедия“ се отнасят една към друга както „тъп“ и „филм“. Лентите от този жанр в повечето случаи са жалко извинение американецът да изкара гаджето си на среща, а тя или той ако са малко по-интелигентни ще предложат на 20-тата минута нещо по-забавно за правене. За да довършим картинката, може да добавим и актьорите, които винаги играят една и съща роля, а отгоре на това и не ги бива в нея.

Майкъл Сера се превъплъщава отново в тихичкият смотльо Ник, който свири на бас в групата-без-барабанист „Загубеняците“/“Шепа Идиоти“. Въпреки това е може би единственият член на групата, който е популярен сред момичетата, но тайната тук се крие във факта, че другите двама са обратни.

Кат Денингс е Нора. Както и в „Чарли Бартлет„, тя е дъщеря на важен татко. Там въпросният е директор на даскалото, тук е собственик на голямо звукозаписно студио, незабавно превръщайки момичето в един от най-важните хора, на които трябва да се подмажеш, ако търсиш лесен път за пробив в музикалния бизнес.

Ник и Нора, макар и неволно, тръгват да търсят мястото, където ще се проведе тайния концерт на култовата банда „Къде е Флъфи“… като през това време трябва и да намерят приятелката на Нора, която обича да повръща в хладилници за сладолед и да дъвче дъвка. Та къде наистина е Флъфи? Кое прави наглед безинтересна комедия толкова забавна?

Мистър Сера и мис Денингс имат изключително приятно екранно излъчване, превъплъщавайки се приятно добре в ролята на недооценени тийнове със саркастичен език, обширни познания за инди музиката и големи сърца, чакащи да се намерят. Разбира се, самата музика играе голяма роля в „Безкрайната плейлиста на Ник и Нора„, като приятно допълва атмосферата на клубния живот в Ню Йорк. По известните ми имена, имащи пръст в саундтрака са We are Scientists, Vampire Weekend, Band of Horses и Shout Out Louds. Към тези две съставки прибавете и забавните поддържащи персонажи + скромното начало на един стриптийз и ще получите формулата за качествено преживяване.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 4.00/5 от 1 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Една реплика по темата.  
Добави коментар?

  1. от Anton
    27.Mar.2009, 22:08

    Аз го издържах до момента, в който, ни в клин, ни в ръкав, започнаха да си говорят за някакви еврейски пинизи. Не че нещо, ама и евреите, и религиозните булшитс са ми много досадни.
    Иначе, пияната приятелка беше единственото свежо нещо в този филм.

Коментирай...