New Wave: International Student Film Festival

Тазгодишните претенденти за наградите Оскар ги обявиха. Американците показаха, че са патриоти, шведите поплакаха малко, а светът продължава да се върти. Ако ви липсва българскoтo присъствие на въпросните награди, имаме удоволствието да ви представим едно събитие, което е съвсем родно и ще се състои съвсем скоро.

Второtо издание на New Wave: International Student Film Festival за втора година е организирано от прекрасните люде от Нов Български Университет и има за цел да ни представи творбите на младите кино дейци. Участниците са от България, Гърция, Турция, Русия, Сърбия, Словения, Босна и Херцеговина, Румъния, Украйна, Македония, Хърватия и Грузия. Филмите ще бъдат представени в три категории – анимационен, документален и игрален. Журито на фестивала (за момента) е съставено от проф. Боян Биолчев, Вяра Анкова, Стефан Командарев, Асен Блатечки и Весела Данчева. Организаторите са ни приготвили и няколко уоркшопа с водещи Стефан Командарев (Съдилището; Светът е голям) и Мартичка Божилова.

Силно се надявам студентските филми да не ни занимават с теми за прехода и подобни отживелици, но това ще разберем в периода 21 – 24 Януари. Мястото е София, кино Одеон.

New Wave Film Fest:
web – newwavefilmfest.com
twitter – @ISFFNEWWAVE
FB – facebook.com/NEWWAVEFILMFEST

Етикети:  
 

 
Прочети още...Коментирай...