Neverwas (2005)

Филмът Neverwas, който излиза през 2005г., е кино дебюта  на Джошуа Майкъл Стърн, който със своите две ленти във филмографията си почти не може да се нарече режисьор. Стърн днес е известен толкова, колкото и тогава, а първият му филм, който остава почти незабелязан, бързо бива забравен.

Истината е, че филмът намира своите фенове. Със своя непретенциозен сценарий и настроение между драма и фантастична приказка, Neverwas предоставя за всеки зрител по нещо…

Обещаващият психиатър Зак Райли се завръща в родното си градче, за да започне работа в психиатричната клиника, в която се е лекувал баща му, преди да се самоубие. Там среща пациент, който го връща в спомените от детството му – и хубавите, и лошите. В разговорите между двамата Зак открива, че има нещо повече в написаната от баща му фантастична детска книжка. Възможно ли е тези далечни места, непобедими злодеи и великолепни замъци наистина да съществуват?

С  красива сценография и сценарий, който ни държи в догадки до самия край, Джошуа Майкъл Стърн и екипът му създават филм, който потапя зрителите в една приказна атмосфера. Лентата се лута между реалност и фантазия, но в основата си остава просто една човешка история. Neverwas е филм за самотата и обичта, за връзката между децата и техните родители, за прошката и израстването. Преди всичко, това е филм, който ни припомня колко необходимо ни е да вярваме, че съществува магия в живота ни, че може да я открием в най-обикновените неща, дори когато я няма.

В главните роли са редица талантливи актьори – Арън Екхарт, Британи Мърфи, Ник Нолти и Джесика Ланг. В светлината на прожекторите обаче най-ярко се откроява изпълнението на Йън Маккелън. Сакаш потънал в света на приказките, също като героя си, актьорът ни кара да повярваме в магичното. За атмосферата допринасят прекрасният саундтрак, на фона, на който се развива действието и красивите зелени канадски пейзажи, които се разкриват пред погледите на зрителите.

Neverwas е от тези продукции, които успяват да те спечелят със своята искреност и непринуденост. Малък филм с красиво послание.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 4.25/5 от 4 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 2 коментара!  
Добави коментар?

  1. от Films In Frames
    9.Jul.2011, 13:28

    Много благодаря за този филм, понеже точно от това ревю реших да го гледам и наистина е прекрасен. Не претендира за нищо, а е страхотен (; Йън Маккелън е просто забележителен актьор ^^ Напомня ми за филми като August Rush и Хрониките на Спайдъруик, може би заради приказните си елементи и прекрасната музика <3

  2. от Нели
    9.Jul.2011, 13:43

    Радвам се, че съм била полезна. Наистина симпатично филмче, и аз го харесвам.

Коментирай...