Mysterious Skin

Две момчета. Едното не може да си спомни. Другото не може да забрави.

Това е таглайнът на Mysterious Skin и вероятно в тези три изречения се съдържа всичко, което трябва да знаете за филма. Убедена в недоверието ви обаче ще споделя още малко. Въпросните две момчета са Нийл и Браян. В ранното си детство двамата преживяват нещо, което Браян помни като похищение от извънземни, а Нийл като първата си любов. Истината е далеч и от двете, а последствията страшни – единият бяга от спомените си, проституирайки по улиците на Ню Йорк, а другият се вглъбява в себе си, обсебен от ‘похищението’ и твърдо решен да издири момчето със сходна съдба.

Първия път като гледах Mysterious Skin осъзнах какво точно се случва доста късно. И именно за това се говори във филма – отказът ни да повярваме, че подобни неща действително се случват. Че човекът, когото едно 8-годишно момче е приемало като баща и приятел го е излъгал по най-противния възможен начин, че една майка е позволила да се възползват от детето ѝ под носа ѝ, че извънземните всъщност не съществуват.

mysteriousskin2

Филмът е изключително въздействащ. Еднакво виновни за това са добре преразказаната (от романа на Скот Хайм) история и невероятната игра на Джоузеф Гордън-Леви и Брейди Корбет. Ужасяващото е, че такива неща се случват и ние просто ги подминаваме. Този е отрепка, онзи е откачен. Няма значение защо и как. Виновни също няма.

Препоръчвам да го гледате без никакво странично инфо или очаквания. Пътят към осъзнаването на истината е основата на този филм и за да бъде ефектът от него пълен е редно да минете по този път сами.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 5.00/5 от 5 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 5 коментара!  
Добави коментар?

 1. от V
  7.Feb.2009, 21:25

  За Джоузеф трябва да се говори повече…навсякъде. И аз почвам. :)

 2. от Моника
  8.Feb.2009, 11:39

  Именно в този филм прави и най-добрата си роля.

 3. от V
  8.Feb.2009, 15:50

  Ще го гледам при първа възможност. В The Lookout също е страхотен.

 4. от vani_i_ss
  7.Mar.2009, 22:24

  kak da go gledam?

 5. от Моника
  7.Mar.2009, 22:29

  http://thepiratebay.org/torrent/4577048/Mysterious_skin.2004.swesub.xvid.saga
  Някъде по българските сайтове за субтитри има и български такива, ако не се лъжа.

Коментирай...