Marley & Me

При споменаването на Marley & Me бих извикал „ааайде без мен“, ала напразно – вече е късно. Останалите прожекции започваха в неудобно време или вече ги бях посещавал, така че с неохота влязох в салона.

Marley & Me

Филмът не ме грабна с почти нищо, освен с косата на Jennifer Aniston в няколко конкретни кадъра и гледките отгоре, когато камерата за кратко обхождаше някакви местности и части на града. Между другото ето един изключително любопитен факт: Jennifer играе Jennifer, при това със същия брой n-та и f-та в името. По принцип Дженифър си е име с доста вариации и винаги можеш да се объркаш.

Marley

По същество… Филм за домашен любимец на фона на верандовото американско семейство и американската мечта може да е идилия, но не е интересен. Другояче обаче мислеха девойките зад мен, които хълцаха от вълнение, а може би някои от тях дори припознаха себе си в драмата на филма. А Marley & Me даде всичко от себе си за петте минути драматизъм – бавно приближаващо нещастие, атмосфера на необратимост и мрачен музикален фон се раздадоха максимално, за да докарат буца в гърлото на зрителя.

Някъде по това време мацките от задния ред шумно отвориха найлоново пакетче с носни кърпички и издадоха историческия звук:
– Ххххффрррггссссххрфф! – съпроводен от почти неконтролируемо хлипане и подсмърчане.

Какво удивително нещо е киното! Какво! Кара хората да плачат и чувстват, да съпреживяват!

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 4.11/5 от 9 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 10 коментара!  
Добави коментар?

 1. от Longanlon
  2.Apr.2009, 9:09

  тия двамата актьори, на обложката розово и двамата усмихнати и се прегръщат… холивудските символи на бозава романтична комедия. блях…

 2. от Владо
  2.Apr.2009, 9:17

  Сравнително приятен и неангажиращ, а който е имал или продължава да има домашен любимец ще хареса филма с една идея повече.

 3. от Eneya
  2.Apr.2009, 13:04

  Мисля да го пропусна. Твърде сапунено ми е.
  ;)

 4. от gabs
  2.Apr.2009, 13:05

  ако не си имал куче,няма как да разбереш филма!

 5. от CX
  2.Apr.2009, 15:47

  gabs, какво има да му се разбира? Хубав или не, филмът не крие някакъв дълбок замисъл и тайни. Или ти следваш логиката „който не го е харесал (aka който не мисли като мен) – не го е разбрал“?

  PS: имал съм куче :)

 6. от Димитър Димитров
  6.Apr.2009, 8:19

  Лошо е да не харесваш подобен тип филми и да пишеш за тях.

 7. от Anton
  8.Apr.2009, 16:57

  На мен ми въздейства този филм, нищо че не съм имал куче и не бих гледал вкъщи животина. CX по принцип е или някакъв цинично настроен младеж или просто е такъв тип емоции са му чужди. Случва се.

 8. от CX
  8.Apr.2009, 18:38

  Ще те помоля да спреш с коментарите относно личността и битието ми… и да се концентрираш върху филмите. Мерси.

 9. от Anton
  8.Apr.2009, 19:37

  Като не ти харесва нещо, трий. Каквото си мисля, това пиша и няма да си правя корекции, за да не нараня чувствата ти.
  Та, цъкай на delete.

 10. от Vladi
  10.Feb.2010, 2:00

  Koito ne xaresva filma moga samo da mu kaja da si gleda filma,na men kakto i na mnogo drugi filma si ni kefi,no vsichko e vapros na vkus:)) Vse pak mislq 4e filma pokazva kolko vajni sa stapkite v jivota i kolko boli pri zaguba na blizak ;)

Коментирай...