Madagascar

Madagascar е най-забавната анимация, която съм гледал и може би един от най-забавните филми изобщо. Макар и „рисувано“ филмчето не е детско, или ако е – то значи аз съм дете.

Историята се върти около няколко зоопаркови животинки. Персонажите са доста ярки и изпъкващи. Имаме пъзлив и мекушав „цар на джунглата“ (лъвът Алекс), параноичен и вманиачен жираф, сексапилна хипопотамка и nigga-зебра. Марти – както е името на зебрата – е доста уместно озвучаван от леко пискливия Криииис Рооооок, беейбе!

Но това не е всичко. С второстепенни роли изпъква бойна бригада от пингвини-психопати (раздават го като морски тюлени от военноморските сили на САЩ), както и туземско племе маймуноподобни, които не правят нищо друго освен маймунджилъци. Имаме си и типичния за анимациите „сладък“ персонаж – малко, пухкаво, с големи и влажни очи. Нещо като котаракът в чизми от Shrek 2 или онова жълтото от Horton Hears a Who. Това се казва Морт, представлява малко лемурче и е по-глупаво и ревливо от обичайното. Тук иска гуш:

Някои от сцените бяха толкова брутални, че ги връщах и гледах отново и отново. Което не ми се случва често.

Наскоро излезе и втората част (Madagascar: Escape 2 Africa), която също си я бива, но не заслужава толкова специално внимание. Може би Madagascar от 2005-а вдигна летвата прекалено високо…

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 4.78/5 от 9 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 6 коментара!  
Добави коментар?

 1. от Longanlon
  18.Dec.2008, 10:36

  лъвът не е мекушав, а артистичен, жирафът не е параноик, а хипохондрик, а туземното племе не са маймуноподобни, а лемури. иначе thumbs up за филма :)

 2. от CX
  18.Dec.2008, 11:09

  Едното не изключва другото. Мекушав е, параноик е, а лемурите са вид полумаймуни и предполагаеми предшественици на маймуните.

 3. от Пешо
  18.Dec.2008, 12:23

  В тази връзка силно препоръчвам краткото филмче, което пуснаха за миналата коледа с пингвините. Ето линкове към Ютюб ( с кофти качество, сори )
  Част 1: http://www.youtube.com/watch?v=SCRVvF4utbo
  Част 2: http://www.youtube.com/watch?v=lqQJs8IN0ig

  Много си заслужава. Пингвините са най-готините от целия филм.

 4. от V
  18.Dec.2008, 13:46

  I like to move it, move it! Пингвините наистина са култови, а и целият филм, де:)

 5. от mart
  19.Dec.2008, 17:59

  мда, dreamworks за мен са едни гърди пред пиксар, щото се целят в малко по възрастна аудиотиря. не че не се прекланям пред анимацията на пиксар… но просто най вече пред самата анимация. докато dreamworks винаги са можели да създават много по стойностни персонажи. филмчето е свежо но не и сред любимите ми. виж първия шрек или синбад или пътя към елдорадо, тва са вече фаворитите

 6. от лиа
  28.Mar.2012, 13:11

  супер

Коментирай...