Surveillance

След Boxing Helena, който вероятно е най-големият провал в историята на киното, дъщерята на Дейвид Линч – Дженифър се отказа да режисира. Перманентно би си помислил човек, имайки предвид, че това беше дебютът ѝ. 15 години по-късно – поостаряла и явно този път приела помощ от баща си Дженифър is back!

Surveillance е филм за 2ма ФБР-агенти, преследващи сериен убиец. В едно малко прашно градче на майната си, случайно оказало се следващата спирка за техния човек, ненадейно оцеляват трима души – продажно ченге, руса наркоманка и малко момиченце. От тук нататък почват едни разпити, едни простотии, които освен, че дават името на филма, отнемат и цял час от времето ви.

Актьорите са нормални второкласни – нищо особено, нищо фрапиращо. Сценарият също не става – такива реплики и отговори на въпросните реплики имаше в тоя филм, че аз лично започнах сериозно да се замислям за психичното здраве на режисьорката. И някак не е редно да започнеш уж сериозен трилър-кримка с уж добре и логично построена история и сюжет и да разчиташ на малоумните реплики и звуци, които баща ти би сложил. И изобщо е малоумно, че е разчитала на баща си. Не ме разбирайте погрешно – Surveillance е класи над Boxing Helena, но пък на съвсем същото ниво като всяка второкласна кримка от тези, правещи се по няколко с едни и същи оръжия декор и актьори.

След въпросния час, в който нищо не се случи бях готова да го изключа, но пък го почнах с идеята да напиша нещо за него, а това нямаше как да се случи, ако не го бях догледала. И добре, че го направих, защото иначе щях да пропусна и неочаквания туист, за който признавам, беше перфектно поставен. Това увеличи оценката на Surveillance от 4/10 на 5/10 и ми даде надеждата, че след още 4 филма (надявам се не през 15 год.) Дженифър Линч ще има какво да предложи.

Засега няма. Но винаги можете да си пуснете Fire Walk With Me и да преосмислите кой от филмитe на Линч е най-як.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 3.00/5 от 1 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 5 коментара!  
Добави коментар?

 1. от Владо
  17.Dec.2008, 11:45

  The Straight Story e най-як, защото няма простотии и глупости :Р

 2. от Антония
  17.Dec.2008, 12:46

  Джулия Ормънд и Бил Пулман не са второкласни актьори :) Boxing Helena пък беше недодялан, но не и кой знае колко гръмовен провал – просто очаквахме много, а получихме филм, който не беше нещо особено. Което след хайпа, породил се около скандалите по правенето му (съдебни процеси, проточили се снимки, всичко), си беше разочароващо, да.

 3. от CX
  18.Dec.2008, 9:38

  Крушата не пада по-далече от бащата.

 4. от maikaaa
  1.Jan.2009, 14:20

  какви /продажни/ ченгета бе лоло
  както и да е някой е попреспал филма или нещо
  туиста беше доста очевиден след средата ама пак е предоволен + тва агентката беше много дървещ милф и изкараха с четвъртития чичак целия филм

 5. от Surveillance (2008) | Framespotting е блог за кино.
  2.Jun.2010, 1:12

  […] мнението на критиците, можете да погледнете това на колежката Моника. Преди всичко обаче сте свободни […]

Коментирай...