Love.net (2011)

Новото българско кино, новата генерация, възраждането на бг-киното…

Яхнал тази вълна на гузен патриотизъм, носещ в себе си нотки на оптимизъм, очаквания и преоткриване на „българското“, дойде и Love.net. Дойде с една крачка напред и две – назад. И то след близо едногодишно въртене на трейлъра и агресивен за родните стандарти маркетинг.

Повърхностното разглеждане на тенденциите в българското интернет-пространство, чатовете там, сайтовете за запознанства и забавления, че и на човешките взаимоотношения като цяло е най-малкия проблем на филма. Може би Илиян Джевелеков – за комуто това е режисьорски дебют – съзнателно не е искал да дълбае. За всичко останалото обаче няма оправдание. Плиткият сюжет не отговаря на тоновете претенциозност. Няколко принципно нелоши актьори са обречени на безразборен… сценарий. Именно от него и в частност от диалозите лъха адската снобарщина. Много реплики гонят някаква помпозна оригиналност до такава степен, че изглеждат като извадени от контекста цитати. В същото време думите са изречени с небивал фалш и звучат нереално, неестествено. Но дори тези абсурди не пречат на лентата да тече монотонно скучно.

Илиян Джевелеков си е писал името в началото на филма, в края на филма, дори с най-големи букви в официалния сайт на филма; така, сякаш е сътворил нещо изключително. А може би е – учудващо как от една толкова проста история може да се набърка подобна каша.

Мога да продължавам, но нито знам откъде да започна, нито ще знам кога да спра. Затова ще завърша оптимистично – хубаво българско кино има и в известна степен дори се прави напоследък. Просто не го търси в тази лента.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 3.27/5 от 15 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 7 коментара!  
Добави коментар?

 1. от dzver
  7.Apr.2011, 2:38

  Със сигурност във филма има яка мацка, която често се съблича и изглежда страхотно. Предполагам, че това е достатъчно, за да са пълни салоните.

 2. от Никс
  7.Apr.2011, 2:48

  Да, говориш за Диляна Попова. „Натуралистичността“ е запазена марка на БГ-киното, друг в въпросът доколко се получава.

 3. от dzver
  7.Apr.2011, 3:51

  Ако нямаш какво друго да покажеш, чудесна идея е да покажеш гола жена. Едва ли скоро ще излязат от мода.

 4. от cinemascrotum
  7.Apr.2011, 7:43

  Мда, и аз ще го гледам заради нея. Но не и на кино, разбира се.

 5. от Right In Two
  7.Apr.2011, 10:58

  Още от рекламната кампания става ясно за какво иде реч. Не съм гледал филма все още, но и не бързам особено. И самият трейлър действа по-възможно най-практичния начин. Привлича вниманието с цици, а не с креативна мисъл. Когато говорим за това, колко комерсиален е Холивуд, няма да е зле да си погледнем в собствената паница, защото голяма част от българското кино напоследък е чисто печалбарство.

 6. от Todor
  19.Nov.2011, 1:02

  Филмът още не съм го гледал, но видях интервю с режисьора, който обясняваше че писал ДВЕ години сценария !?!?! и бюджета на филма бил 2 млн. От синопсиса си правя извода за някаква банална история, базирана около интернет. Хората правят филми без бюджет, но с оригинални идеи и завладяваща кинематография с напълно достъпни вече дслр-и и печелят публика не само в интернет, но и по фестивали. В България е точно обратното – пръскат се пари, за продукции без стойност, които са субсидирани само защото еди кой си е наш човек. Дано не съм прав за филма, но нямам високи очаквания.

 7. от Aseto
  3.Mar.2013, 22:54

  Аз не съм съгласна. Гледам филма вече 3 пъти и ми харесва. Не е нещо обвързващо и заплетено. Просто, ясно и на места забавно.

Коментирай...