Kick-Ass 2 (2013)

„Kick-Ass 2“ ни връща в света на ужасния музикален съпровод, преувеличеното насилие и мръсните думи излизащи от устата на невръстни момиченца. Матю Вон е заместен Джеф Уадлоу, който зад гърба си има един филм, който може би сте гледали – тупалката (ха-ха) „Never Back Down“, който си беше приличен B-movie, забавляващ полу-заспалите пътници в разни междуградски автобуси.

Във втората част на лентата за супер герои, които всъщност са съвсем малко герои и изобщо не са супер, се връщаме към изключително тежкия живот на нервно-осакатения Дейв Лизески/Kick-Ass и малолетното му гадже Минди Макрийди/Hit-Girl. Темата на лентата е криза на самоличността, което във филм за wanna-be-супер герои е похвално. Hit-Girl я ръчкат да зареже лилавото си алтер Его на побойница и мръсница само на думи и да се върне към нормалния американски живот – гимназия, учебници, грим, мажоретки и срещи с напомпани футболистчета. Бившият Червената Мъгла (Кристофър Минц-Плейс, а.к.а. Макловин) вече е първият супер-злодей, чиято работа е да страда от daddy-mommy-issues под псевдонима The Motherfucker (Шибаняка за българската младеж, които 100% не знаят английски и са много по-ок да им се хвърлят в лицето думи като шунта, отколкото чудесното и откровено cunt). Бивш мафиот открил Хесус – Полковник Звезди и Райета. Приятелят на приятеля на приятеля – Тод (знам, че не го помните), който също решава да бъде супер герой и си избира мега оригиналното прозвище Ass Kicker; и другият приятел на приятел, чието име забравих (забелязвате ли тенденцията?), но който също става супер герой със всичките си наднормени тегла за супер сили и тн. и тн. Всеки персонаж страда от някаква криза на самоличността и сигурно би било интересно да видим как тя ще се разреши, но предвид че на всеки пет минути някой крещи на някой „Това е реалността и трябва да се върнем в нея“, но не го правят и продължават да обличат смешните си костюмчета и да се правят, че знаят кунг-фу. Застой е думата, която описва най-добре всеки персонаж в „Kick-Ass 2“. Единствено Hit-Girl има някакво развитие и на нейната дилема дали да се върне в училище и да има някакво детство е обърнато най-много внимание, но предвид че (спойлери!) Hit-Girl все пак побеждава Минди Макдрийди е някак спорно дали може да го отъждествим като развитие. Аз лично клоня към застой.

От криза на самоличността страда и самия филм. Малкото качества, които лентата на Матю Вон имаше, са превърнати просто във фасада, за която не се крие нищо. Насилието е просто насилие без идея. Вулгарният език е на лице, защото не е идейно да си иноватор в Холивуд, ако нямаш нужните качества, а по това, което виждаме, спокойно може да отсъдим, че Джеф Уадлоу определено не разполага с тях. Сценарият му е разхвърлян и повърхностен (за което може да има вина и Марк Милър). Визията/режисурата също е почти копи-паста от част#1, с тази разлика, че болните неща като голяма микровълнова печка са изрязани. „Kick-Ass 2“ в най-добрия случай е B-movie, при това най-вероятно е слаб. Но не това е проблемът. Проблемът е, че досущ като персонажите вътре, които им се искат да са супер герои, но са неспособни да се върнат в реалността, която така силно жадуват, „Kick-Ass 2“ не осъзнава факта, че е посредствено кино, а усърдно, но неуспешно, се бута при големите имена и заглавия. Единственото нещо, което става за гледане в лентата е Нощната кучка, но иронията е, че тя е светлинни години, когато е себе си, искрена, без смешния си костюм и OMG-деколте. Добре де, няма да мрънкам срещу деколтетo ѝ.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 2.33/5 от 3 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 2 коментара!  
Добави коментар?

  1. от Tyler Durden
    22.Aug.2013, 11:02

    Изключително слабо ревю! Всъщност това ревю ли, че по нищо не му личи? Или е само хейт към филма? Е, не може всички филми да са скучновати, сърцераздирателни европейски драми, трябва да има и филми за разтоварване като този. Единственото, което му липсва на филма е повече и по-брутално насилие :)

  2. от Владо
    22.Aug.2013, 11:04

    Дори и аз не бих могъл да избера по-добър nickname, за да оставя горния коментар :D.

Коментирай...