Изтокът среща Бари Уест

„Изтокът среща Бари Уест“ в една доста нескопосана българо-британска продукция. По-добре да не го беше срещал. Отвратително операторско майсторство, ужасно изглеждащи сцени и може би най-трагикомичното пресъздаване на преследване/престрелка, на което съм бил свидетел. Не съм имал „честта“ да гледам филм на Uwe Boll, но предполагам, че с този тук са в една категория.

Макар британски по „идея“ и с британци в главните роли (за много от които това е първа изява – било то като актьори или режисьори), филмът е заснет в България. Сериозна част от сюжета преминава във Варна. East Meets Barry West би могъл да се възприеме като добра реклама на морската столица, ако не бяха клишираните и зле подбрани кадри на града, както и цялата безобразност на продукцията, която засенчва всяка наченка на нещо хубаво и стойностно.

Всичко това е жалко, защото лентата започна що-годе добре и се усети някакъв потенциал. Има хумор и доста иронични и пародийни заигравки с българския бит и култура (aka селяния и простотия). За съжаление дори това е поизтъркано, защото тези неща ги гледаме по цял ден и навсякъде около нас. Все пак си признавам, че по време на прожекцията падна доста хилене. Част от него беше искрен смях на епизодичните смешни моменти. Останалото беше под формата на подигравки, които си поделиха небивало-абсурдните кадри във филма и ужасно организираната прожекция в зала 2 на Фестивалния и Конгресен Център (като част от „Любовта е лудост“).

О, без малко да забравя – за цвят присъства и BIG SHA (Мишо Шамара), който го раздава генгстъ-генгстъ. Вероятно е смятал, че ще си направи добра реклама с тоя филм… и пак вероятно после доста е съжалявал. Има защо.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 4.00/5 от 8 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Една реплика по темата.  
Добави коментар?

  1. от Georgi
    12.Oct.2009, 14:49

    Odi se ebi v gaza be pederast, golemi razbirachi stanahte vsi4ki i mnogo ujasno vi bilo tova i onova. Samo sedite i pardite i mnenia razdavate deba turteite vi.

Коментирай...