I Saw The Devil (2010)

Ако Ji-woon Kim се казваше Chan-wook Park, то навярно неговият I Saw The Devil щеше да бъде четвърта част от небезизвестната трилогия за отмъщението, нареждайки се до заглавия като Oldboy.

Говорейки за отмъщение, във филма то е пределно жестоко и болезнено. Една простичка история добива формата на безкомпромисен трилър, където бруталността методично и премерено запълва екрана. Но наред с всички кървища и издвателства, за които съм длъжен да предупредя, ставаме свидетели също на изключително красиви и добре заснети сцени с всепоглъщаща атмосфера – изцяло в духа на корейското кино.

Освен визуалния си потенциал, лентата не пропуска да расзгърне и някои екзистенциални въпроси: за доброто и злото, границата помежду им; за справедливостта извън закона; за трансформацията на човек, който се бори с нещо, използвайки неговите собствени прийоми…

„Дяволът“ определено си струва да се види, стига гледката да ти понесе.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 4.20/5 от 5 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 7 коментара!  
Добави коментар?

 1. от Бож
  1.Feb.2011, 12:00

  Завладяващ. Филм, показващ, че в крайна сметка често пъти на злото се отговаря само и единствено със зло. Прекрасна режисура на Kim, поднасяща необходимото чувство на напрегнатост, каращо те да стоиш на тръни до самия край на лентата. Страхотна игра от страна на Choi и Lee – такъв финал трудно се забравя.

 2. от радо
  1.Feb.2011, 12:51

  велик режисьор, няма слабо досега. трябва да се гледа и този…

 3. от Нели
  1.Feb.2011, 16:03

  Само едно оne minute review ли заслужи този филм?

 4. от Никс
  1.Feb.2011, 16:09

  Само кажи и веднага си прибирам поста, а ти го допълваш до дългометражен!

 5. от Владо: Най-добрите филми на 2010 | F r a m e s p o t t i n g
  5.Feb.2011, 19:37

  […] 5. I Saw The Devil / Akmareul boatda Ji-woon Kim е един от малкото режисьори, които умеят да снимат всичко. Във все още скромната си филмография той има хорър, уестърн, драма, екшън, трилър. Само една комедия (в най-чистата ѝ форма) му липсва. „I Saw The Devil“ пък е най-добрият му филм до момента, според скромното ми мнение. Всеки елемент от лентата е в пълен синхрон с останалите – атмосферата е безкомпромисна, действието е задъхано, кадрите са прекрасни. За ролите на Byung-hun Lee и Min-sik Choi пък нямам думи, но те, както и лентата като цяло, нямат нужда от описание. Разхлабете си нервите (защото Ji-woon Kim ще ви ги обтегне за тези 140 минути) и смело гледайте. […]

 6. от Иво: Най-добрите филми на 2010 | Super Fr4m35p0771ng
  5.Jul.2011, 15:24

  […] I Saw the Devil /Akmareul Boatda/ Тежък трилър с прилични дози кръв, брутална […]

 7. от Никс: Най-добрите филми на 2010 | F r a m e s p o t t i n g
  6.Feb.2012, 10:33

  […] I Saw The Devil (Akmareul boatda) 2 номинации за Golden Frame, победител в […]

Коментирай...