The Great Pretender (2012)

Лентата The Great Pretender представлява документален филм, посветен на фронтмена на Куин Фреди Меркюри. Зад продукцията стои екипът подготвил документалния филм на BBC  “Queen: Days of Our Lives“ и режисьорът Рис Томас –  дългогодишен фен на Куин и експерт по творчеството на рок легендите.

queen-freddie_00271724

Филмът е озаглавен по едноименната песен от 1987 г. Въпреки че Фреди прави кавър, днес тя се свързва много повече с неговото творчество и живот.

Oh, yes, I’m the great pretender
Pretending I’m doing well

I’m the great pretender,
Just laughing and gay like a clown

Ако сте запознати с личността на Фреди Меркюри, този текст няма да ви се стори случаен. Именно върху личния му живот е поставен акцентът в The Great Pretender. Лентата се върти около соло проектите му и хората, с които работи, около успехите и несполуките му и какъв всъщност е бил по характер Фреди.

Специално внимание е отделено за сътрудничеството му с Майкъл Джексън, работата му с Лондонския кралски балет през 1979 г и със сопраното Монсерат Кабайе. Филмът съдържа и демо от изпълнение на Фреди и Род Стюарт на Take Another Piece of My Heart.

Ако сте фенове на Куин, ще се зарадвате да чуете, че лентата съдържа кадри от заснемането на клиповете за песните I Want To Break Free, Days Оf Our Lives, A Kind Of Magic, Princes Оf Тhe Universe,  Who Wants To Live Forever и др. И все пак, най-интригуващи се оказват сцените с интервюта с Фреди и кадрите от празнуването на 39-я му рожден ден.

freddiemercury_wide

The Great Pretender e задължителен за всички фенове на Фреди Меркюри. А на останалите ще предостави възможност да научат малко повече за легендата на Куин. Във филма ще чуете други да говорят за Фреди, той сам да говори за себе си, а най-вече музиката да говори за него.

 

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 4.00/5 от 2 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Една реплика по темата.  
Добави коментар?

  1. от Pow R Toc H
    27.Dec.2012, 15:23

    Ей сега го дърпам от пиратите :)

Коментирай...