Gran Torino

Да сте забелязали как от време на време попадаш на някой, с който не бива да се ебаваш? Е, това съм аз.

Gran Torino

Старият Уолт Ковалски, ветеран от войната, не цепи басма на младите и се държи троснато с всички. Язвителността си процежда през зъби, въздишката му звучи като ръмжене, а самият той плюе ядно на всичко, което презира. В очите на хората и най-вече на семейството си той е недоволен от всичко злобар. Филмът ни отвежда до тази част от живота на Уолт, когато го гласят за старчески дом, а синът му, подклаждан от снахата кроят алчни планове как да чопнат нещо от имуществото на „стария“.

Постепенно образът на дърт хейтър се избистря до този на – каква изненада! – принципен и морален възрастен мъж, таящ доброто в сърцето си. Той дори намира приятели в лицето на виетнамските си съседи – смотано момче и отворената му сестра, която се шегува с фетишът към азиатки и чийто език не отстъпва на този на Уолт.

Между живота и смъртта, старият мъж изпитва чувство за дълг да превъзпита момчето, както и да го спаси от кварталните банди. Той насочва пръст срещу тях, имитирайки револвер, и това е достатъчно да сбърка новоизлюпилите се „генгста“. Та кой, ако не старото куче от старата школа ще всее малко справедливост?

Gran Torino–Clint Eastwood

В главната роля – „one man army“ Clint Eastwood, в може би последната си роля на големия екран. Режисура – Clint Eastwood. Финална песен – Clint Eastwood, дори сам изпълнява част от нея.

Нямах спомен кога за последно оставих надписите след филма да текат докрай. Сега вече знам – след Gran Torino…

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 5.00/5 от 7 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 5 коментара!  
Добави коментар?

 1. от Longanlon
  5.Feb.2009, 19:44

  искам да съм като него, когато остарея – old fuck, а не old fart :)

 2. от dzver
  5.Feb.2009, 19:54

  много е стар вече, не е за тая работа.

 3. от CX
  5.Feb.2009, 20:18

  Няма да философствам за качества и възраст, но ще ти припомня, че точно ти на президентските избори подкрепяше кандидат, който беше на същата възраст :D

 4. от Anton
  6.Feb.2009, 14:09

  Един от малкото филми напоследък, който изгледах с удоволствие. Момента с телефона с огромните бутони е съсипващ :)

 5. от Lidia
  17.May.2010, 21:46

  да, и музиката е велика тук :D

Коментирай...