Ghost Town

Доктор Бертрам Пинкъс обича спокойствието и мрази хората. Те говорят за щяло и нещяло, споделят неща, от които той ама въобще не се интересува и най-вече дърдорят, когато се предполага, че трябва да мълчат. Поради тази причина Пинкъс е зъболекар – така има силата да накара пациента си да замълчи, когато чашата прелее.

Поради медицинска и негова грешка, Пинкъс умира на една операционна маса. Само за 7 минути. Дори малко по-малко. Докторите успяват да го върнат към живота, а резултатът е, че зъболекарят вече има супер сили – той вижда хора. Добре де, мъртви хора, които за негово нещастие могат да разговарят с него (мъртвите могат да говорят само по между си). Умрелите не се различават много от живите – те дърдорят, изискват, молят, настояват, изнудват. Направо са едно към едно с тази разлика, че са духове и всеки жив човек започва да киха, като мине през тях. Един от тези нещастни мъртъвци, предлага сделка на Пинкъс и ако той я изпълни, всички други каспъроподобни ще му се махнат от главата. Доста съблазнителна оферта, предвид непоносимостта, която нашият герой изпитва към почти всички разумни двуноги.

Като цяло не е нищо особено. Стандартна комедия с романтични елементи, която вместо по коледните празници заради посланието си, са пуснали през септември. В ролята на социално изолиралия се зъболекар се въплъщава Рики Джървейс, който е нещо като икона в английската телевизия (Extras, The Office). Благодарение на него, филмът не се нарежда до другите комедии от този тип, ами застава много над тях. Усмивката на Джървейс е заразителна, погледът му е някак игрив, а като тръгне да говори (което той прави през повечето време) залепя усмивка и на лицето ти.

Разбира се, трябва да похваля Теа Леони и Грег Киниър. Каката играе секси археолог, която все попада на кофти мъже. Грег Киниър играе един от тях, но вече поумрял. Изключително забавен, ненатрапчив, малко злобен, но добър по душа призрак, който накрая помага на влюбените да се съберат.

По-рано споменах нещо за поуката на филма и сега мисля да я издам – внимавайте как говорите със зъболекаря си, защото той има готовността и екипировката да заснеме поредния „Убийствен Пъзел“.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 4.00/5 от 1 глас(а)
Loading...

 

 
Прочети още...Коментирай...