Framebites #0.1

The Horror – това беше последната седмица за Холивуд. Започвайки с кошмарния тийзър постер на новия Final Destination, недвусмислено озаглавен THE Final Destination, стигайки до клипчетата с каста на новия Saw VI, пълни с обещания за касов успех и потенциал за достигане на дори по-големи висоти на малоумие от предшествениците си. Невъзможно? Фантазия? Сава Шести иде.

The Imaginarium of Doctor Parnassus

Фантастично изглеждат официалните снимки от последния филм на Хийт Леджър – The Imaginarium of Doctor Parnassus. Официални снимки излязоха и на дългоочаквания The Book of Eli. В него Дензъл Уошингтън се разхожда из постапокалиптична реалност, бранейки книга, в която се крие ключът за спасение на света. Свят, който очевидно е напълно спасен в Mr. Nobody, за който вече писахме.

Дензъл Уошингтън в "Book of Eli""Book of Eli"

Появиха се нови трейлъри на Surrogates, Pandorum, The Goods и Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans, който е такава гавра, че даже линк не заслужава. Трилемата кой точно да се появи в цял ръст в този пост беше трудна и мъчителна. С какво Pandorum ме привлече повече от комедията с любимия Джереми Пивенс от Entourage и новия подозрително напомнящ Minority Report филм с Брус Уилис? Със страх. Ако този филм е поне 1/2 толкова напрегнат, колкото са трейлърите му и това ми коства няколко седмичен сън, то така да бъде. Can’t wait.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SCtfuDG1kX4[/youtube]

Да, един трейлър никога не стига, а и Мила Йовович по бански е гледка, която не бива да се пропуска току така, особено в контекста на трилър с потенциал да бъде убийствен.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nGdcG76uyNc[/youtube]

Завършваме с малко клюки (това не е Cosmopolitan и никога няма да бъде!) – говори се, че FOX ще правят римейк на Alien. Превърне ли се слухът във факт, Alien ще стане един от петдесетината филма от този списък, 90%, от които са обречени на бъдещи подигравки и грозни асоциации с отрочетата на холивудската креативна мисъл. По принцип нямам нищо против римейковете, но простата статистика показва, че успешните такива са пренебрежимо малко дори на фона на скоростта и количеството, с които младите холивудски ентуасиасти копират филми, достигнали определено ниво на съвършенство, за да се нарекат класики. С нетърпение чакам хубавия ден, в който някой талантлив режисьор ще се сети да направи римейк на нещо, което наистина може да изглежда по-добре само благодарение на техника и възможности, ограничени от времето му. Нещо като това.

Етикети:  
 

 
Прочети още...Коментирай...