Framebites #0.4

Тази седмица определено трябва да започна с Тим Бъртън и неговата Алиса. Излезнаха концептуални изображения към предстоящата екранизация  на „Алиса в страната на чудесата“ и просто нямам думи колко приказно и красиво е всичко, колко непознаваем е Джони Деп. Очаквания ми към предстоящата лента току що се покатериха много на високо. Цъкайте на малките изображения, за да им се радвате както подобава.

alicetease2
alicetease3alicetease4
alicetease5alicetease10
alicetease7
alicetease8
alicetease9

Налице е вторият трейлър към Безславни Копилета, който не показва много нови неща, но поне разкрива за какво точно ще се разказва в новото произведение на Тарантино.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vRdrB90Al2s[/youtube]

Последният филм на Шямалан беше голяма глупост, сега явно индиецът се труди над поредна такава. The Last Airbender, освен че изглежда смехотворно, ами и не се притеснява да копира сцени.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_P2kwoSl6sw[/youtube]

Daybreakers получи доста скучен постер, но трейлърът не се опитва да подобри нещата. Представете си матрицата, но роботите са заместени с вампири, а бунтовниците с… ами там няма промени. Разни морални дилеми са намесени, но ме съмнява лентата да се спре много обстойно на тях.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ayYiMygqlfo[/youtube]

През седмицата също така се сдобиха с рекламни клипове и The Box, The Invention of Lying с неповторимия Рики Джарвес, а ifc.com класира най-добрите 50 трейлъра за всички времена. Залагайте кой е на първо място. Съвсем леко встрани от темата – ако харесвате анимация, а идеята за хорър с парцалени кукли ви привлича, може да хвърлете един (или 9) поглед ето тук.

За един конкурс мислех да пиша преди време, но нещо забравих. cinemaXP докладва:

Nisi Masa провежда този конкурс за осма поредна година, като участващите държави са вече 19. И така, ако сте между 18 и 28 години и имате желание да напишете сценарий в рамките на 20 хиляди знака до 31-и юли -> темата е “Табу”.

Повече информация тук и тук.

При наградите Оскар се наблюдава раздвижване. Номинациите за най-добър филм на годината се увеличиха с 5, достигайки до впечатляващия общ брой от 10 филма. Отчаяните им опити да си вдигнат рейтинга неизбежно ще доведе до все повече съмнителни заглавия, които да се набутат там, където не им е мястото.

Framespotting пък се сдоби с четвърти член, който тепърва предстои да се изяви, а името му е Станимир a.k.a. powx. Peace!

Етикети:  
 

 
Прочети още...Една реплика по темата.  
Добави коментар?

  1. от Scrotum
    4.Jul.2009, 21:34

    Снимките от „Алиса“ ми докараха нощно напикаване от страх. Няма такава изродщина просто. :)

Коментирай...