Framebites #12

Neighbors
Neighbors се очертава като една от по-забавните и идейни комедии напоследък – или поне в това ни убеждава трейлъра и най-вече края му. Повече няма да спойлвам, въпреки че така или иначе никога няма да се сетиш. А и може да забравиш, защото за премиерата ще трябва да почакаме до месец май, пролет 2014.

 
Man of Tai Chi
Киану Рийвс дебютира на режисьорското столче, докато в същото време раздава команди и ритници. Всичко това – в новият му проект Man of Tai Chi, сниман в Китай. Поредният трейлър обещава доволна доза бойни изкуства и турнирни сблъсъци с неясни правила и легитимност. Друго неясно е кога точно през 2013 се очаква лентата да види бял свят.

 
The Summit
През 2008 експедиция от 24 души се отправя към К2 – може би най-опасният връх на планетата. 48 часа по-късно 11 от тях вече са мъртви, жертви на една от най-масовите трагедии в алпинизма. Документалният The Summit проследява мистериозните и героични последни часове на Гер Макдонъл, ирландец, който се впуска да спасява трима закъсали алпинисти в „мъртвата зона“ под върха – достойна за уважение постъпка, която е в разрез с неписаните правила на тази височина и при тези условия. Въпросното всъщност е само една от теориите за случилото се. Засега е ясно още, че документални и допълнително заснети кадри ще се редуват. Филмът излиза към края на годината.

 
Gravity
Лично аз нямах нужда от толкова традиционен и подробен трейлър на новия филм на Алфонсо Куарон. Предходните зарибявки си вършеха работата повече от чудесно, а от тази само научаваме неща, които бихме искали да оставим за накрая, до който и без това няма много време – премиерата е на 4 октомври. Иначе Gravity изглежда зашеметяващо, в това няма съмнение.

 
RoboCop
Първи трейлър на римейка на „Робокоп“. Не знам какво толкова може да се каже, освен че прилича леко на евтиния, но това би могло да е и заради глупостите, с които е наблъскан. Да видим колко още трейлъра ще изгледаме до началото на февруари?

 
The Double
Задава се новият филм на Ричард Айоаде, който влезе в полезрението с ролята си в The IT Crowd, а след това дори спечели някакво уважение посредством режисьорския си дебют със Submarine. The Double е адаптация на „Двойник“ на Достоевски и разказва за човек, който се побърква от мисълта за съществуването и „присъствието“ на собствения си двойник. В ролите виждаме Джеси Айзенбърг и Миа Вашиковска, а трейлърът изглежда доста стилно и интригуващо. С малко късмет лентата ще види бял свят още тази година.

 
Metalhead
Metalhead изглежда като скромна, но прилично изпипана продукция, която разказва за тийнейджърските драми на едно момиче, които в тази възраст винаги са опостушителни. Филмът тепърва тръгва да обикаля фестивали.

 
Palo Alto
Още един от фамилията Копола стъпва на големия екран. Palo Alto на Джия Копола е по разкази на Джеймс Франко. Освен за взаимоотношенията и проблемите на група младежи лентата разказва и за млад треньор, който хлътва по 14-годишна девойка. В ролите виждаме Ема Робъртс и самия Франко, който към момента е забъркан в толкова много проекти, че почти започвам да ги бъркам. Честно казано трейлърът изглежда доста добре и в лентата явно има потенциал.

Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 2 коментара!  
Добави коментар?

  1. от Кирил
    12.Sep.2013, 11:05

    Man of Tai-Chi – не хранете особени надежди за този филм, веднага след като го изгледах си пуснах The Raid & Fist of Legend, за да отмия гадния вкус в мозъка си. Опитали са се да направят „нещо“ гледаемо, но дори и за такъв жанр като martial arts си е направо обидно да го търпиш… Поздрави

  2. от Ado
    18.Jan.2014, 22:33

    Преди малко гледай Gravity. Уникален е! Ще следя блога с интерес!

Коментирай...