Framebites #5

Трейлърите от тази седмица са цели десет, при това – толкова разнородни, че всеки да намери по нещо за себе си. Приятно гледане:

About Time
Нов филм от автора на „Четири сватби и едно погребение“ и „Наистина любов“ – Ричард Къртис. About Time разказва за Тим, който на 21 години открива, че може да пътува във времето и по този начин да променя собствения си живот. Така решава да си хване гадже, но разбира се нещата не са толкова лесни, колкото изглеждат…

 
Berberian Sound Studio
През 70-те години Berberian Sound Studio е било най-евтиното студио за постпродукция на звук в цяла Италия. Поради това само най-притеснителните филми, т.е. underground хоръри, са били материал за работа във въпросното място. Един звуков инженер пътува до Италия, за да работи по последния филм на Сантини, големия майстор на постжанра, но не след дълго героят ще се окаже в един истеричен свят, обитаван от маниакални актьори, чиито прищявки и абсурдната бюрокрация бележат всекидневието там.

 
Riddick
Вин Дизел се завръща в изконната си роля – тази на Ридик. Девет години след „Хрониките на Ридик“ от самите хроники не е останало много, но пък героят си е същият… Както междувпрочем и ефектите, които изглеждат като от преди 10 години. Спорадичните диалози също не са обещаващи, меко казано, но пък и никой не очаква нещо от този аспект. Очакванията, каквито и да са те, ще бъдат о(не)правдани през септември, когато е световната премиера на Riddick.

 
Pacific Rim
Следващ и може би последен трейлър на Pacific Rim a.k.a. „Огненият пръстен“ a.k.a. каубои-трансформърс VS извънземни-годзили. Липсва атмосферата от предходния такъв, но пък този разкрива повече от сюжета и екшъна. Новият филм на Гийермо дел Торо се задава на 12 юли.

 
Planes
Дъсти е самолет, който мечтае да участва в самолетно състезание. Проблемът е, че Дъсти се страхува от височини… Spin-off на Cars с герои – самолети и други летателни машини и превозни средства. Трейлърът е вълнуващ, а от Дисни обещават поредната емоционална история с (може би) морализаторски тон. Датата е 14 август.

 
The Hangover Part III
Както всички много добре знаем, „Последният ергенски запой“ никога не се оказва баш последен. Това е и една от причините за предстоящата трета част на култовата поредица. За трейлъра е подходено повече от сериозно, като в първата му половина ни биват резюмирани чат-пат всички малоумни смешки от първите два филма, а след това – и предстоящите такива. Единственото ново засега са Джон Гудман и един жираф, но – спойлер! – поне едно от двете няма да го бъде дълго. Запоят идва съвсем скоро – на 31 май… и дано след него не боли глава.

 
Like Father, Like Son
Не ви трябват субтитри, за да разберете, че новият филм на Хироказу Корееда – „Lie Father, Like Son“ – трябва да се гледа. Надали някой ще се изненада да научи, че последната му творба отново обръща поглед към семейните връзки и какво означава това да си родител. Ако сте забравили що за шедьовър е „Nobody Knows“, то поне последните му творби – „Air Dol“ и „I Wish“ – трябва да ви наведат на мисълта, че отбелязването на „Like Father, Like Son“ в списъка „филми за гледане“ е задължително.

 
The Dance of Reality
Легендарният режисьор и езотерик Алехандро Ходоровски се завръща с биографична лента, посветена на живота му. В „Танцът на реалността“ той се сбогува с миналото, с детството и със света – изследва жизнения цикъл като капсула от време и кръговрат, който както напомня заглавието, прилича на танц. Както е характерно за творчеството на Ходоровски, и тук символи и метафори ще изпълват екрана в една безпогрешна естетика. Премиерата е на 10 юли.

 
Welcome to New York
Филм, разказващ за живота на скандалния френски политик Доминик Щраус-Кан, претендент за президентския пост, замесен в секс скандал с една от служителките на хотел, в който пребивава. И в ролята на този скандален френски политик влиза още по-скандалният, кой, ако не самият Жерар Депардийо. Датата е все още неизвестна, но пък годината е чак 2014.

 
Europa Report
Добра новина за сай-фай феновете – задава се поредно космическо приключение. Историята ни отвежда до една от луните на Юпитер, където мисия астронавти от Земята търси извънземен живот, но се натъква на нещо не толкова просто. Къде наподобяващ останалите продукции в жанра и къде различен от тях, Europa Report засега обещава особено голяма доза реализъм. Премиерата в Щатите е в началото на август.

Етикети:  
 

 
Прочети още...Коментирай...