Framebites #4

Само преди три седмици възродихме Framebites с якия трейлър на Star Trek, а ето, че днес филмът вече се върти по кината. Ние обаче гледаме напред, и в този абсурден изборен ден се насочваме към следващата порция трейлъри, вдъхващи ни надежда за едно по-добро бъдеще:

[REC] 4: Apocalipsis
Поредният „епизод“ на така познатия на хорър феновете REC, който след успешната си първа част, се превърна в меко-казано-бълвоч. В тази 4-та част интересното е, че се връщаме към първоначалните събития, като дори и трейлърът е съставен от вече познати кадри. Идеята е да разберем какво се е случило след това. Не знам дали за хубаво, но със сигурност любопитна стратегия.

 
Ender’s Game
Екранизация на фантастичен роман отпреди близо три десетилетия, Ender’s Game разказва за свръх талантливо момче, обучено да поведе човечеството срещу извънземната инвазия. Ролята на малчугана е поверена на Аса „Хюго“ Бътърфийлд, който ще бъде обучаван на (актьорска) игра от самия Харисън Форд. Каста допълват още Бен Кингсли и младата Хейли Стейнфилд, която за последно вилня в True Grit. С надеждата да е подобаващо ефектен и не толкова инфантилен, „Играта на Ендър“ идва на 1 ноември.

 
The World’s End
Саймън Пег винаги е бил гарант за добра комедия, а настоящият трейлър доста напомня на истеричния Shaun of the Dead от 2004, пак с него. Този път обаче зомбитата са заменени с нещо като хора-извънземни, ситуацията е потенциален апокалипсис, а идиотщината ще е на килограми – поне това ни казва трейлърът.

 
The Butler
Лий Даниелс отново ни поднася филм, третиращ социални теми като расизма, този път в историческо-политически контекст. Историята е биографична драма за чернокожия служител на осем президенти в Белия дом – Сесил Гейнс. Силен актьорски състав начело на Форест Уитакър и може би един от оскаровите филми на 2013. Датата е 18 октомври.

 
Gravity
Новият и леко позакъснял проект на Алфонсо Куарон отсега приковава вниманието върху себе си. Тийзърът на Gravity не оставя съмнение, че лентата ще изглежда внушително. Героите на Клуни и Бълок претърпяват космическо корабокрушение, което ги оставя съвсем безтегловни във вакуумния произвол. Дълги кадри, действие в „реално време“ и един филм, в който по замисъл бутафорното зрелище е остъпило място на напрегнат, тих ужас. Всички предпоставки за истинска фантастика са налице, а аз нямам търпение да дойде началото на октомври, когато е световната премиера.

 
Fruitvale Station
Истинската история на Оскар Грант, който се събужда на 31 декември 2008 и в навечерието на новата година решава, че ще става нов човек. Филмът проследява героя и неговото пъстро ежедневие през целия ден, за да стигне накрая до логичния му, ироничен завършек. Fruitvale Station излиза в края на годината.

 
Behind the Candelabra
Още една биографична драма, този път от режисьора Стивън Содърбърг. Историята проследява интимните взаимоотношения между възрастен мъж и по-младия му любовник, в ролите Майкъл Дъглас и Мат Деймън, които изглеждат чудесно. Трейлърът е достатъчно лъскав, за да добием представа, че ще става дума за скъп алкохол, хавайски пури и разбира се – богати хора. Един от претендентите за Златна палма в Кан тази година.

Етикети:  
 

 
Прочети още...Коментирай...