Framebites #2

17-тата седмица на лето 2013 ни донесе следните „сцени от следващи филми“, подбрани лично от майстер Владо и любезно представени от сир Иво и инж. Никс:

The Grandmaster
„Великият майстор“ е биографична драма за „учителят на Брус Ли“ Ип Ман. За него не е като да липсват филми, но версията на Kar Wai Wong обещава един по-различен, макар и неясно дали по-автентичен поглед. И докато в началото на седмицата излезе пореден трейлър, то в интернет вече се появи целият филм на блу-рей. Мда.

Thor: The Dark World
Тор от 2011 беше забавен и въобще не толкова разочароващ, колкото би му подхождало, което от една страна вдига очакванията, но от друга – едва ли за втори път ще извадим такъв късмет. Положителното е, че в „ТОР: Светът на мрака“ отново ще видим Локи и Натали Портман, този път заедно с Тъмни елфи и големи летящи неща – и всичко това някъде към 8 ноември.

The Wolverine
Японски трейлър на The Wolverine, защото действието се развива именно в Япония. Ясно е, че Върколакът няма да умре, така че драмата се състои в това дали ще стане смъртен, та да може поне теоретично да умре. Датата е 26 юли.

The Bling Ring
Последният проект на София Копола отново се центрира върху живота на celebrity хората и известността, но този път главната роля е поверена на вече порасналата Ема Уотсън, която е начело на група тийнейджъри-обирджии на известни холивудски звезди. В лентата ще вземе участие и самата Парис Хилтън, която в действителност е била „жертва“ на въпросната банда.

Much Ado About Nothing
Обещаващ трейлър на поредния филм, базиран на едноименната творба на Шекспир „Много шум за нищо“. В тази черно-бяла лента ще видим една модерна интерпретация на класическата пиеса, определяна за една от трите най-високи постижения в жанра.

Mood Indigo (L’écume des jours)
Одри Тоту и Ромен Дюрис са достатъчни предпоставки за привличане на вниманието към този филм, в който става дума за необичайна болест, предизвикана от цвете, растящо в белите дробове на млада жена. Очакваме романтична история с фантастични елементи, не от кого да е, а от самия Мишел Гондри, който ако не друго, то поне има развинтено въображение…

Monsters University
Пореден и различен трейлър на Monsters University, след който вече имам чувството, че съм гледал всички уж забавни сцени във филма. Дано поне да ги забравя до 21 юни, когато е премиерата на „Университет за таласъми“.

Prince Avalanche
1988, Пол Ръд и Емил Хърш са двама работници, които бягат от градския живот. Горският пейзаж се оказва точка на пресичане на техните странности, забъркващи се в конфликт помежду си и с жените им, които са оставили далече в града. С обещание за идиотщини и някоя по-забавна смешка, датата е 9 август.

Red 2
Освен че не умира лесно, Брус Уилис явно е решил да не отказва роля във всяко посредствено нещо, което му се предложи. Самото заглавие „БСП – Бесни Страшни Пенсии 2“ навярно ще привлче зрители, които го намират за забавно, но в действителност най-смешни ще са неизменните шегички за възрастта на Уилис. А те не са особено забавни.
Red 2 идва най-рано през юли.

Why Don’t You Play in Hell?
След Love Exposure и още куп заглавия, към които не мога да дам наш линк, японският режисьор Шион Соно е подхотвил поредната психария. Пъстроцветни дъги от бликащи вътрешности, реки от кръв и дори асоциации с Тарантиновия Kill Bill – това ни разкрива краткият тийзър на Why Don’t You Play in Hell?. Лентата излиза в края на септември в Япония.

Етикети:  
 

 
Прочети още...Една реплика по темата.  
Добави коментар?

  1. от Framebites #3 | F r a m e s p o t t i n g
    19.Jun.2013, 22:38

    […] което имаше за казване, а именно – две изречения от миналата седмица. И все пак този едноминутен трейлър разкрива повечко […]

Коментирай...