Framebites #1

Framebites (с работно заглавие „Каравани“) е новата ни стара рубрика, където ще представяме по-интересните трейлъри от изминаващата седмица. Това вероятно ще се случва в неделя, а при липса на достатъчно материал или излишък на мързел – някоя следваща неделя.
Приятно гледане!

Star Trek Into Darkness
Седмицата започна с неочаквано добър трейлър на Into Darkness, който идва в България на 17 май. Вторият поред Стар Трек на Джей Джей Ейбрамс ни обещава впечатляващо визуално и изпълнено с динамика преживяване. Дано само трейлърът не показва абсолютно всички отблясъци a.k.a. lens flares, присъстващи във филма (да, не можах да се сдържа).

 
The Great Gatsby
Визуално пиршество, но от друго естество ни демонстрира този TV spot на „Великият Гетсби“. Филмът отново се промотира с шумна музика и парти-настроение, ала нека това не те заблуждава относно драмата, която дебне зад лъскавата фасада. В ролята на великият Гетсби – великият Ди Каприо. Датата отново е 17 май.

 
The Hunger Games: Catching Fire
След като без много да се пъне спечели нищо и никакъв си Оскар, сега Дженифър Лорънс отново се е устремила към истинското предизвикателство – триумф в поредните Игри на глада. За съжаление трейлърът не е нищо особено, както впрочем донякъде и цялата първа част. Поне режисьорът и сценаристите са сменени, което е стъпка в правилната посока. „Игрите“ започват през ноември, ако дотогава някой все още си спомня за тях.

 
Man of Steel
Man of Steel се превежда като „новият Супермен“, а синоними са му „дългоочакван“, „прелюбопитен“ и „супер як“. Е, последното го чакаме да се потвърди на 14 юни. Филмът е дело на самия Зак Снайдер, който вече се представя като „режисьорът на 300 и Watchmen“, което пък е малко разочароващо, защото аз харесах и Sucker Punch… Но мен никой не ме пита, както можеш да се увериш от последния линк.

 
The Lone Ranger
Приключенски, уестърн и всякакъв друг миш-маш изглежда новата лента на Гор Вербински. На екрана ще видим нещо наподобяващо Зоро, а с основна роля е Джони Деп, което обаче едва ли има някакво значение – той е толкова дегизиран, че с почти същия успех можеше да сложат и световнобезизвестен актьор на негово място. Всъщност може и така да са направили, а от Деп да са откупили единствено правото да ползват името му на постера и в надписите? Така или иначе, Самотният рейнджър надали ще е толкова самотен, когато дойде в кината на 5 юли.

 
R.I.P.D.
Ако ти липсват Men in Black (но не под формата на Men in Black 4), ако ти е залипсвал Джеф Бриджис, ръсещ шегички с акцент, и ако особено много ти липсва Мери! Луиз! Паркър! (от свършилия вече Weeds), то R.I.P.D. навярно е филмът за теб. Официалната премиера е в средата на юли, но аз с по-голямо нетърпение очаквам родната такава и най-вече – българският превод на заглавието. Ще бъде забавно.

 
Byzantium
„Византия“ е вампирска драма, изглежда интересно и засега това е почти всичко, което може да се каже по темата. Режисьорът Нийл Джордан вече има опит в тематиката посредством „Интервю с вампир“, но оттогава много кръв изтече в света на вампирите.

 
Only God Forgives
Най-доброто е за накрая, разбира се. Трейлърът си е направо поезия, а новият филм на Николас Виндинг Рефн има всички предпоставки да бъде едно от заглавията на годината. Райън Гослинг изглежда като излязъл от Drive и горко им на лошите в Банкок, защото Господ може и да прощава, но героят на Гослинг – никога. Only God Forgives се очаква най-рано през юли.

Етикети:  
 

 
Прочети още...Коментирай...